Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO verspeelt in slotminuut overwinning in Zeist

2 december 2012

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen de nummer twaalf Seastum op het programma. Na een geslaagde reis in een goedgevulde touringcar begon om 14:00 uur de wedstrijd op het kunstgrasveld in Zeist. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over Sven Vlasman, Patrick Schijff (privéomstandigheden) en Erik Verbruggen (geschorst). Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Frank Vlasman. De vader van aanvoerder Sven en fervent KDO-supporter heeft op veel te jonge leeftijd de strijd tegen de ziekte ALS afgelopen vrijdagavond verloren.

In de eerste helft had KDO veel moeite met het slechte oude kunstgrasveld in Zeist en het fanatieke Seastum. Op het natte en gladde veld begonnen de Kwakelaars erg matig aan de wedstrijd. Er werd door de Zeistenaren direct druk gezet op  de opbouw van KDO, waardoor het eerste erg moeilijk in de wedstrijd kon komen. Het was aan de uitblinkende doelman Peter Onderwater te danken dat Seastum niet op voorsprong wist te komen. Met name de kopsterke middenvelder van de thuisploeg won vele luchtduels van spelers van KDO, maar Peter wist diverse malen met knappe reddingen zijn ploeg op de been te houden. Tot groot genoegen van de vele aanwezige Kwakelse supporters benutte KDO de eerste kans die het in de 38e minuut kreeg. Via een combinatie tussen Bobby Uitermarkt en Rick Kruit, kon Joeri Stange met een verwoestende uithaal de 0-1 binnen te schieten. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft moest verdediger Mathijs Molleman al snel de strijd staken (ging door zijn enkel) en was A1-junior Menno Lingeman zijn vervanger. Door diverse positiewisselingen kwam Menno als rechtsbuiten in het veld te staan. In de eerste twintig minuten van de tweede helft was KDO veel gevaarlijker dan in de eerste helft. Rick Kruit was erg dichtbij de 0-2, maar zijn schot vanaf 25 meter ging via de binnenkant van de paal ternauwernood uit het doel. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde startte Seastum een waar alles-of-niets offensief. Met veel theater en verbale communicatie probeerde de Zeistenaren KDO van slag te brengen en dit bleek te lukken. Michael Meijer werd in de 89e minuut erg zwaar gestraft nadat hij een licht tikje uitdeelde aan zijn tegenstander en met rood het veld kon verlaten. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd moest doelman Peter Onderwater toch het onderspit delven, toen een speler van Seastum van drie meter afstand de bal hoog in het doel schoot, 1-1. Op basis van de gehele wedstrijd was een gelijkspel terecht te noemen, alleen was het erg zuur dat de gelijkmaker op de valreep nog moest vallen.

Door dit gelijkspel staan de Kwakelaars op de elfde plaats op de ranglijst met het ingaan van de winterstop. Volgende week is KDO namelijk vrij, zodat het eerste in januari de competitie gaat hervatten.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Michael Meijer, Mathijs Molleman (46e Menno Lingeman / 89e Frank Hogerwerf), Ferdi Rademaker, Joost Samsom, Bobby Uitermarkt, Doron Borger, Timo Kas, Jelle de Jong, Joeri Stange en Rick Kruit (80e Guido van Egmond).