Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Terecht gelijkspel in levendige streekderby KDO - Roda '23

26 januari 2020

a zes weken zonder competitievoetbal, stond voor KDO afgelopen zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Roda’23 op het programma. In de eerste wedstrijd in de 2e klasse B na de winterstop, waren de belangen direct groot te noemen in de burenstrijd. KDO had op voorhand namelijk drie punten meer dan de Bovenkerkers. Bij winst zouden de Kwakelaars zicht krijgen op de middenmoot, terwijl de gasten graag de degradatiezone wilde verlaten. Trainer Raymond de Jong kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken tegen Roda’23, waarbij er voor het eerst dit seizoen een basisplaats was ingeruimd voor de fitte Jesse Stange.

KDO nam gelijk het initiatief op het hobbelige grasveld in De Kwakel. Veelvuldig werd Jesse Stange gezocht aan de linkerkant van het veld en in de 5e minuut leidde dit bijna tot de openingstreffer. Eén op één met de doelman wist laatstgenoemde het schot van Jesse overtuigend tegen te houden. Even later schoot Mathijs van Rijn de bal in kansrijke positie net over. Het eerste wapenfeit van Roda’23 was in de 15e minuut toen de spits erachter kwam dat Jesper Oudshoorn niet zomaar te verschalken was. Vijf minuten later gleed Timo Kas uit in zijn eigen zestienmetergebied en kreeg pardoes de bal tegen zijn onderarm. Scheidsrechter van Hamersveld beoordeelde dit terecht als hands, waardoor de Bovenkerkers een strafschop cadeau kregen. Middenvelder Guitink ging achter de bal staan en schoot strak en hard de 0-1 binnen in de linkerhoek. Na deze tegenslag werd het spel van KDO slordiger, iets waar Roda’23 ook last van had. In de 40e minuut was het opnieuw aan de Bovenkerkse doelman te danken dat KDO niet wist te scoren, ditmaal wist hij een inzet van Bart Hoving fraai te redden. Met een 0-1 tussenstand werd de rust bereikt.

Toen menig supporter nog in de kantine was, kwam KDO in de 47e minuut al op gelijke hoogte. Joris Kortenhorst ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en wist met een steekbal Jesse Stange te bereiken. Stange bediende Mathijs van Rijn vervolgens op maat, die de bal met een ‘punter’ hard in het doel schoot, 1-1. KDO voerde de druk op de verdediging van Roda’23 verder op na de gelijkmaker en bijna leidde dit in de 52e minuut tot een doelpunt van Bart Hoving. De Kwakelaars bleven vooral veel strijd leveren en in de 65e minuut had Mathijs van Rijn de 2-1 voor het binnenkoppen, maar op vijf meter afstand kwam wederom de sluitpost van de gasten als winnaar uit de strijd. Beide ploegen leken in de slotfase genoegen te nemen met gelijkspel, maar toch moest doelman Jesper Oudshoorn nog één keer het maximale uit zichzelf halen. Een afstandsschot die van richting werd veranderd leek in het doel te gaan, totdat Jesper met een katachtige redding de bal overtikte.

Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten. De wedstrijd Nieuw – Utrecht – KDO die volgende week gespeeld zou worden is door de flexibele winterstop van de KNVB, na overleg tussen beide clubs, verplaatst naar 23 februari a.s. Hierdoor is HBC op 9 februari a.s. de volgende tegenstander van KDO in De Kwakel.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (70e Menno Lingeman), Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (85e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Sven Vlasman), Bart Hoving en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse B.