Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • KDO wil terug naar West II: "Nog échte zondagdorpen"

    12 juni 2020
    Deze week heeft onze nieuwe hoofdtrainer Mark Wietsma een boeiend gesprek gehad met Het Amsterdamsche Voetbal.
    Dit interview is hieronder terug te lezen:

    Mark Wietsma probeert zich optimaal voor te bereiden op zijn eerste trainersklus als hoofdcoach van een eerste elftal. De nieuwe trainer van KDO was bij zijn aanstelling (begin januari) van plan om vanaf eind maart wedstrijden te bezoeken, maar dat idee
    kon door het coronavirus de prullenbak in. Nu prepareert hij zich op een andere manier op volgend seizoen.

    De oefenmeester gaat pas in augustus voor het eerst met de groep werken. Wietsma gunt de huidige trainer Raymond de Jong een goede afsluiting met de selectie, die hij mr liefst negen seizoenen onder zijn hoede had. In de tussentijd probeert Wietsma de jongens op een andere manier beter te leren kennen. "Ik heb een aantal jongens zien trainen, anderen weer gesproken aan de telefoon. Het overige gedeelte benader ik de komende periode", vertelt de trainer. Tot nu toe zag Wietsma de groep één keer live in actie. "Toen de club mij belde of ik op gesprek wilde komen, ben ik in hetzelfde weekend gaan kijken. Op dat moment speelde niet iedereen mee, maar ik kreeg wél door hoe de groep in elkaar zat."

    "Een aantal spelers ken ik nog van mijn periode bij Argon. Bovendien hebben we in het verleden met Legmeervogels al eens tegen deze groep gespeeld. Het voordeel van KDO is dat er weinig verloop is in de selectie. Dus wat dat betreft blijft deze voor volgend seizoen grotendeels intact." Desondanks vinden er een aantal veranderingen binnen de selectie plaats. "Er komen een aantal jongens uit de jeugd door. Daarnaast vertrekt Tobias Ravelli naar Ajax Zaterdag 2 en neemt Lorenzo Gerritsen van Legmeervogels zijn plaats in. Dat is het enige verloop in de selectie, dus we hebben weinig kopzorgen gehad over het aantrekken van spelers."

    Met de selectie hoopt KDO volgend seizoen goede wedstrijden op de mat te brengen. De vereniging riep de KNVB op Twitter op om de club na de zomer weer in West II in te delen. Logisch, zo vindt Wietsma. "Toen KDO promoveerde vanuit de derde klasse, kwam de club in eerste instantie in West II terecht. KDO heeft daarin wat meerfeeling met de clubs die daar spelen. Daar identificeren ze zich  meer mee, omdat dat nog de échte zondagdorpen zijn waar het zondagvoetbal leeft. Dat miste KDO bij een gedeelte van de verenigingen dat het in West I trof. Daarom wil de club het liefst terug naar West II. Als je ons bovendien heen en weer blijft schuiven, bouwen we nooit een hechte band op met andere verenigingen."

    Wietsma hoopt de tegenstanders voor volgend seizoen met zijn speelstijl te verrassen, al heeft hij deze nog niet in beton gegoten. "Natuurlijk wil ik volgend seizoen proberen om de tegenstander vroeg onder druk te krijgen. Van daaruit kunnen we snel en hoog ballen veroveren, waarna we sneller omschakelen naar het doel van de opponent. Mijn stelling is echter altijd: je wilt het zo hoog mogelijk doen. Waar het kan daar zetten we hoog druk, maar soms word je teruggedrongen. Daarmee moeten we als team ook om kunnen gaan. Hoe mijn speelstijl zich exact gaat uiten, hangt ook af van de kwaliteiten van de spelersgroep. Ik heb daar echter voldoende vertrouwen in."
Evenementen
Weer
  • 9,3°
    Zwaar bewolkt en regen
    Regen, daarna buien en wind
Buienradar.nl