Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • Opstarten nieuw voetbalseizoen

  2 augustus 2020

  Het corona virus heeft ervoor gezorgd dat er bij KDO vanaf half maart niet meer in competitieverband is gespeeld. Abrupt kwam daar een einde aan en hebben we allemaal een lange voetballoze periode gehad.

  Naast het voetbal ging ook nog aan onze neus voorbij een EK, OS, Tour de France en ondermeer Wimbledon! Maar dit  wordt een 'bijzaak' als je weet wat voor impact het corona virus wereldwijd heeft.

  Gelukkig konden we op 29 april wel weer de trainingen hervatten. Veel blije gezichten van leden die er echt weer aan toe waren om tegen de bal aan te schoppen. Maar ook de puzzel (vanuit KDO) met alle maatregelen en vrijwilligers rondom het sportcomplex was goed georganiseerd. 

  Nu de zomervakantie (bijna) voorbij is lijkt er nu op dat in augustus / september de (beker) competitie van start kan gaan.  Hieronder vind je de informatie over de opstart van het nieuwe seizoen en aanvullende informatie vanuit het veldvoetbalbestuur.


  Trainingen

  De trainingen starten in de week van 10 augustus. De kinderen / ouders krijgen van hun trainer te horen wanneer er weer gestart wordt (datum, dag en tijdstip). Graag vragen hierover zoveel mogelijk met de trainers opnemen.


  Teammanager

  Verder zullen de trainers voor het nieuwe seizoen in de teams gaan vragen wie de rol van teammanager wil oppakken. De rol van teammanager is vorig seizoen geïmplementeerd en werkt goed (directe communicatie, korte lijnen en overzichtelijk naar de trainers, TC en veldvoetbalbestuur).  Het veldvoetbalbestuur heeft besloten om met deze rol verder te gaan en de verantwoordelijkheid (in relatie tot praktische afspraken) per team op deze wijze te borgen.


  Mutaties in Veldvoetbalbestuur

  Erik van Egdom, Jacqueline Vlasman en Jacob Jan Immerzeel treden af in het veldvoetbalbestuur. Zij zijn jarenlang het gezicht geweest van het veldvoetbal en hebben elke seizoen weer hun bijdrage geleverd om de organisatie van het veldvoetbal goed te laten verlopen. Dank daarvoor! Voor Erik van Egdom (portefeuille sponsor zaken) en Jacob Jan (wedstrijdsecretaris junioren) zoekt het veldvoetbalbestuur twee nieuwe bestuursleden.

  Doordat het meidenvoetbal vanaf het nieuwe seizoen onder het jeugdvoetbal valt (en daarmee onder het wedstrijdsecretariaat van de junioren komt)  is de bestuursfunctie van het meidenvoetbal niet meer nodig. Wel krijgt het meidenvoetbal een  vertegenwoordiger in de TC. Jacqueline Vlasman neemt deze rol (tijdelijk) op zich en zal de komende maanden een opvolger vinden die structureel in de TC plaatsneemt namens het meidenvoetbal. Denise Cornelissen blijft het secretariaat van het meidvoetbal ondersteunen!


  Mutaties in Technische Commissie (TC) 

  Gerard Helling en Martin de Roij stoppen in de TC en hierdoor ontstaan er twee vacatures. Gerard Helling is een vrijwilliger met een groot KDO hart en altijd bereid om te ondersteunen waar hij kan. Nu doet hij een stap terug voor de 'jongere' generatie die het nu (zoals hij zelf zegt) ECHT over moet gaan pakken. Gerard blijft wel aan als verantwoordelijke voor het materiaal samen met Ron Rijnders. Ook bedank ik hier Gerard voor zijn jarenlange bijdragen!

  Martin de Roij treedt na 5 jaar terug uit de TC. Hij is naast de TC ook een aantal jaren voorzitter van het veldvoetbalbestuur. De combinatie van bestuursvoorzitter- en werkzaamheden voor de TC blijkt niet altijd goed te  combineren. Martin blijft wel aan als voorzitter van het veldvoetbalbestuur.

  Het veldvoetbalbestuur roept leden met een 'groot KDO hart' op om de vereniging te helpen en zich beschikbaar te stellen voor de vacatures. Neem hierover contact op met Martin de Roij (06-37421849).

  Als laatste wens ik alle leden een mooi, gezellig en sportief voetballend seizoen toe!

   

  Martin de Roij

  Voorzitter Veldvoetbalbestuur KDO