Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO Voetbal: Interne Jeugd Competitie Succesvol!

  25 november 2020

  Door de coronamaatregelen was de voetbalcompetitie stilgelegd, maar kregen de voetbalverenigingen wel de ruimte om een onderlinge competitie te organiseren. In samenwerking met het bestuur, technische commissie en trainers hebben wij in korte tijd dit evenement opgezet en onze jeugdspelers weer een mooi doel gegeven om een ‘echte’ wedstrijd te spelen in het weekend.

  Vanaf eind oktober hebben de jeugdteams bij KDO deze onderlinge competitie gespeeld.  In de leeftijdscategorie O8 t/m O19  zijn met het eigen of gemixte teams 3 wedstrijden gespeeld. De interne ‘strijd’ om de beste in de poule te worden was uiteraard zeer groot. Maar wat misschien nog veel leuker is om te melden, dat het met zoveel enthousiasme ging!

  Onder leiding van de gedreven trainers, leiders en onze eigen clubscheidsrechters gingen de teams van start en dat bracht mooie onderlinge duels tot stand, maar ook (soms) verrassende uitslagen. Wedstrijden die op papier al een mogelijke winnaar leken te hebben bij sommige trainers, kregen de bekende deksel op de neus. Maar ook een wedstrijd waarbij één team alleen maar op de helft van de tegenstander speelde en een niet meer te tellen aantal keren de paal of de lat raakten en waar een gelijkspel het uiteindelijke resultaat was. De ‘kers op de taart’ was dat na elke wedstrijd penalty’s werden genomen, waarbij natuurlijk de tegenstanders de strafschopnemer zoveel mogelijk probeerde af te leiden. Soms lukte dat en ging de bal niet in het doel, wat leidde tot hard gejoel...

  Na drie weekenden met heerlijk voetbal en fantastische ontladingen, werd er afgesloten met de uitreiking van de medailles. Voor de teams die eerste werden in de poule, de waardering voor het behaalde resultaat en voor de andere teams een mooie herinnering aan deze interne competitie in coronatijd. KDO en spelers kunnen terugkijken op een geslaagde interne competitie, waarmee we in het weekend van 28 november in deze leeftijdscategorieën verder gaan.

  Ook voor de ‘aanstormende allerjongste supertalenten’ die in de trainingsgroep zitten, heeft KDO op 21 november een Top Toernooi georganiseerd. In een poule van 4 teams speelden deze teams werkelijk de ‘pannen’ van het dak! Toppers! Hierna kregen zij ook een mooie medaille voor thuis boven hun bed!