Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO veldvoetbal investeert in een Sportsview camera

  8 januari 2022

  De trouwe supporters en (voetballende) leden van KDO hebben al vaak de steiger zien staan bij veld 1. Vanaf de steiger worden opnames gemaakt van de wedstrijden van de selectie van KDO. De beelden hiervan worden door de hoofdtrainer Mark Wietsma geanalyseerd en besproken met de spelers. De steiger was vanuit verschillende invalshoeken niet wenselijk en er werd al een tijdje gezocht naar een betere en praktischere oplossing.

  In samenwerking met Martin de Roij (Voorzitter Voetbal), Peter Oudshoorn (Technisch Beheer), en Maurice Bartels (Teammanager selectie KDO) zijn wij uitgekomen bij Sportsview. Sportsview is een mobiel systeem van een camera, flexibele mast (7 meter hoog) en een tablet op de mast om wedstrijden te volgen en op te nemen. Sportsview werkt met een app waarmeevervolgens de wedstrijdbeelden bewerkt kunnen worden.

  Het systeem is snel op te bouwen, in tegenstelling tot een steiger,en kan bij alle velden (uit en thuis) ingezet worden. In de opnames kunnen ook beelden geïntegreerd worden van bijvoorbeeld opnames van smartphones van mensen rondom het veld. Hierdoor kunnen vanuit de verschillende hoeken van het veld deze opnames worden toegevoegd aan de wedstrijdbeelden van de camera zelf.

  Vanuit de AVG mag je altijd beelden maken. Echter is het delen van de beelden wel onderhevig aan AVG regelementen. De Sportsview app en het bijbehorende platform is zo ingericht dat de beelden op een afgeschermd gedeelte van de server van Sportsview worden opgeslagen. Toegang kan alleen verkregen worden via het platform met gebruikersnaam en wachtwoord.

  Hiermee is het een gesloten systeem en kunnen de beelden nietbuiten het platform (en dus niet buiten KDO) worden gedeeld. Dat is een belangrijke voorwaarde van het voetbal bestuur om akkoord te gaan met deze mooie investering. Ook verzoeken van een tegenstander om de beelden met hen te delen staat KDO niet toe.

  We starten eerst met het opnemen van de wedstrijden van de selectie van KDO om ‘ervaring’ op te doen met het systeem. Op een later moment is het systeem ook (mogelijk) door andere teams te gebruiken. Dit wordt altijd begeleidt door KDO en onder de bovengenoemde voorwaarden in verband met het beheer van het systeem en de AVG.

  Het voetbal bestuur heeft Jean Paul Verbruggen aangewezen als de persoon die gaat over de inzet van het camerasysteem. Hij bewaakt het proces, de voorwaarden en het gebruik van dit camera systeem. Hij bepaalt wie er (tijdelijk) toegang krijgen tot de beelden en deze personen moeten altijd de daaraan verbonden voorwaarden accepteren. Bij onduidelijkheden beslist het voetbal bestuur.

  Hierbij een kort filmpje hoe Sportsview werkt: https://youtu.be/UW9Byyr-vjU

Evenementen
Weer
 • 17,9°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Warm tot zeer warm zomerweer
Buienradar.nl