Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 1 opnieuw met lege handen

18 februari 2013

Na de terechte 0-3 nederlaag van twee weken geleden tegen Legmeervogels, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen HDS. In Leersum kon de ploeg van Raymond de Jong niet beschikken over de volgende spelers: Joeri Stange en Tim ten Brink (beide op wintersport), Doron Borger (geblesseerd) en Michael Meijer (geschorst). Hierdoor gingen er onder andere drie A-junioren mee in de touringcar voor de busreis van zeventig kilometer.

Op het redelijk te bespelen kunstgrasveld begon KDO, met name achterin, erg onwennig.
    Dit resulteerde al binnen zes minuten in een openingsgoal voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterkant kon, door matig ingrijpen van de verdediging, eenvoudig worden binnengetikt, 1-0. KDO had moeite om de opbouw van de Leersumse ploeg te verstoren, waardoor HDS ruimte kreeg die ze graag wilde hebben. Na een kwartier spelen werd het zelfs 2-0, nadat een hoge bal in het strafschopgebied uit de rebound in de lange hoek werd binnengeschoten. Na de snelle ruime achterstand herpakte KDO zich wel en kreeg meer grip op de wedstrijd. Mathijs van Rijn (kopbal over) en Rick Kruit (schot voor langs) waren dichtbij de aansluitingstreffer, maar scoorde niet. In de 30e minuut deed aanvoerder Sven Vlasman dit wel. Op aangeven van Jelle de Jong schoot Sven de bal goed binnen, 2-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de gehele tweede helft deed KDO er alles aan om een gelijkmaker te forceren. Bobby Uitermarkt (vrije trap net over), Mathijs van Rijn (bal voor het inglijden) en invaller Bart Hoving (schot voor langs) waren dichtbij, maar hadden allen niet het broodnodige geluk om de 2-2 te maken. Extra smet in de tweede helft was het uitvallen van Sven Vlasman na een grove charge op zijn knie. Al met al stond KDO na negentig minuten opnieuw met lege handen. Kwalitatief was HDS sterker, maar op het gebied van strijdlust waren de Kwakelaars beter. KDO moet zich verwijten dat het in het begin van de wedstrijd zwak begon, waardoor het tegen een achteraf onoverbrugbare achterstand is aangelopen.

Aankomende zondag is het eerste vrij, waarna het op 1 maart de competitie hervat tegen nummer laatst Nederhorst. Tussentijds wordt erop dinsdag 26 februari thuis geoefend tegen de Kickers.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Maxim Burmanje,  Erik Verbruggen (60e Mathijs Molleman), Ferdi Rademaker, Timo Kas, Patrick Schijff, Bobby Uitermarkt, Mathijs van Rijn, Jelle de Jong (60e Menno Lingeman), Sven Vlasman (65e Bart Hoving) en Rick Kruit.