Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO strikt ervaren Lex van der Horst als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen

  18 januari 2023
  KDO strikt ervaren Lex van der Horst als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen
  Nadat medio december jl. bekend werd dat KDO en Edwin Reder na dit seizoen uit elkaar gaan, is de Kwakelse selectie proactief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure zorgvuldig opgestart. Meerdere serieuze kandidaten meldden zich in sneltreinvaart bij de Kwakelse tweedeklasser. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de ervaren Lex van der Horst.

  Voor velen in de regio zal Lex van der Horst een bekende naam zijn, maar wij stellen Lex toch graag aan jullie voor. Lex van der Horst is 55 jaar oud en woont in Hoofddorp. In het dagelijkse leven is Lex sportdocent op het Alkwin Kollege in Uithoorn. Bovendien is hij op deze school vertrouwenspersoon en leerlingbegeleider. Vanaf zijn 20e is hij in aanraking gekomen met het trainersvak bij de jeugd van Sint Martinus in Amstelveen. Zo was Lex o.a. drie jaar trainer van de A-junioren en werd hij op zijn 26e hoofdtrainer van de zaterdagselectie, waarmee hij één keer periodekampioen werd. Na zijn periode bij Martinus is Lex achtereenvolgend hoofdtrainer geweest van de volgende clubs: NEA (4 seizoenen, 1x promotie), RKAV, RCH, FC Lisse zondag (4 seizoenen, 1x promotie), UDO, SCW (5 seizoenen), FC Ouderkerk zaterdag en zondag, DVVA (4 seizoenen) en DSOV. Bij laatstgenoemde club is Lex sinds 1 januari 2022 actief en speelt zijn team in dezelfde competitie als KDO. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide elftallen in een 2-2 gelijkspel in Vijfhuizen. DSOV staat op dit moment op de achtste plaats en KDO op de 12e plaats. In goed overleg stopt de samenwerking tussen Lex en DSOV na anderhalf jaar, aan het einde van het seizoen.

  Met bovenstaande ervaringen in acht genomen, hebben de trainer, de spelers en het bestuur er alle vertrouwen in dat Lex van der Horst en KDO een goede match zullen worden.
Evenementen
Weer
 • 13,9°
  Zwaar bewolkt
  Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl