Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 vergeet zichzelf te belonen tegen Legmeervogels 2

10 maart 2013

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Koninklijke HFC 3, stond voor het tweede afgelopen zondag de streekderby tegen Legmeervogels 2 op het programma. In Uithoorn werd er om 12:00 uur begonnen tegen de hoogstaande buren die nog volop strijden om het kampioensschap.

In de beginfase van de wedstrijd was al snel duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. KDO kwam verrassend goed voor de dag en Legmeervogels had veel moeite met de strijdlust van de Kwakelaars. Martin Bax, Fabian van der Hulst en Elton Shehu kregen mogelijkheden om de score te openen, maar hadden nog niet het geluk aan hun zijde. Uit het niets was het toch Legmeervogels die in de 30e minuut, via een gelukkig zondagschot vanaf de rechterkant, op 1-0 kwam. De teleurstelling was groot bij KDO, maar de Kwakelaars bleven geloven in hun eigen kunnen.

Direct na rust kreeg Marco Rijbroek, op aangeven van Martin Bax, een uitstekende kans om KDO op gelijke hoogte te brengen. Zijn schot van dichtbij ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Waar KDO verzuimde te scoren, deed Legmeervogels dit in de 60e minuut wel. Een schot vanaf de rechterkant ging net over doelman Tim ten Brink heen, waardoor het 2-0 werd.

Tien minuten later wist Martin Bax de aansluitingstreffer te maken, waardoor er een zeer hectische slotfase ontstond. KDO ging vol op de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Een aantal keer waren de Kwakelaars erg dichtbij, maar de thuisploeg hield stand. Legmeervogels maakte gebruik van de ruimte die KDO weg gaf, maar wist de wedstrijd niet definitief te beslissen. Vlak voor tijd claimde KDO een penalty, maar de harde duw in het zestienmetergebied tegen Marco Rijbroek, werd tot groot ongenoegen niet bestraft.

Al met al kan KDO terugkijken op een prima wedstrijd, maar beloonde zichzelf hier niet voor met minimaal een punt. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen Hoofddorp 3.