<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • Ervaren Diemen wint met 2-0 van KDO

10 maart 2013

Na de nuttige overwinning van vorige week tegen Nederhorst, mocht het eerste afgelopen zondag aantreden tegen Diemen. Diemen, die één plek hoger stond op voorhand dan de Kwakelaars, verloor midweeks ternauwernood met 3-4 van Legmeervogels. Trainer Raymond de Jong kon tegen Diemen weer beschikken over zijn herstelde aanvoerder Sven Vlasman en de van een schorsing teruggekeerde Erik Verbruggen.

Onder lastige weersomstandigheden en op een hard kunstgrasveld begon met name de thuisploeg behoudend aan de wedstrijd. KDO kreeg voldoende gelegenheid om te voetballen en kon hierdoor goed in de wedstrijd komen. Toch was het in de 22e minuut Diemen die op voorsprong wist te komen. Via de opbouw van achteruit ontving de rechtshalf van de thuisploeg de bal. Hij omspeelde Erik Verbruggen en nam de bal prachtig op zijn slof en schoot diagonaal in de lange hoek, 1-0.

De beste kans van KDO in de eerste helft was voor Jelle de Jong. Na een uitstekende individuele actie van Joeri Stange, die vanaf de middenlijn de achterlijn wist te bereiken, kon Jelle de Jong vanaf twee meter de bal binnenschieten. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van Diemen, waardoor KDO niet, de zo gewenste gelijkmaker, wist te maken. Met de 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in.

Al erg snel in de tweede helft wist Diemen zijn voorsprong uit te breiden. Nadat een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied niet goed genoeg gekeerd kon worden door doelman Peter Onderwater, wist Diemen in de rebound de 2-0 aan te tekenen. Vervolgens deed KDO er alles aan om een aansluitingstreffer te maken, maar helaas lukte dit niet meer. Grote ergernis voor de Kwakelaars was het theatrale  gedrag van de thuisploeg die meerdere malen lang bleven  liggen bij een overtreding en verbaal KDO uit de tent probeerde te lokken.

Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen nummer vijf Kampong.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Mitchell Smits, Mathijs Molleman, Ferdi Rademaker, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Patrick Schijff (70e Mathijs van Rijn), Timo Kas, Jelle de Jong (65e Rick Kruit), Sven Vlasman en Joeri Stange.