Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • Informatie einde seizoen jeugdvoetbal

  26 mei 2024

  Hoe ziet het einde seizoen en start nieuwe seizoen eruit bij het jeugdvoetbal?

  Het einde van het voetbalseizoen nadert nu snel. Dit bericht is bedoelt om onze jeugdleden en  ouders te informeren.

  De Technische Commissie (TC) heeft een overzicht welke jeugdleden (O8 t/m O19) ook het komend seizoen actief zijn bij KDO. De opzegtermijn bij het voetbal is inmiddels verstreken.

  Met dit overzicht gaat de TC de aantallen spelers per leeftijdscategorie in kaart brengen. Op basis van deze aantallen worden het aantal teams per leeftijdscategorie bepaalt. Het gaat hier nog niet over wie in welk team komt. Daar lees je verderop in dit bericht meer over.

  Het weten van hoeveel teams er komen volgend seizoen is belangrijk, omdat KDO het aantalteams van de hele vereniging voor 18 juni 2024 moet inschrijven bij de KNVB. Het gaat dan niet alleen om het aantal teams, maar ook in welke klassegaan de teams spelen, of ze meedoen met de bekercompetitie, voorkeurstijd thuiswedstrijden e.d.

  Teamindelingen

  Bij het maken van de teamindelingen voor het nieuwe seizoen onderscheiden we de leeftijdsgroepen O8 t/m O13 en de O15 t/m O19.

  O8 t/m O13

  Voor de leeftijdsgroep O8 t/m O13 overleggen de huidige trainers met de Patrick den Haan (Coördinator O8 t/m O13) en de nieuwe TC leden Ronald Kuhlman (TC lid O8 t/m O9) en Cain van Kessel (TC lid O10 t/m O13) hoe de deze teams worden ingedeeld.

  In overleg met de TC en trainers wordt geprobeerd om een paar oefenwedstrijden te spelen voor de jeugdleden die voor het eerst op een groot veld gaan voetballen komend seizoen. 

  O15 t/m O19

  Begin juni starten we de trainingen met de nieuwe leeftijdsgroepen voor volgend seizoen. Dit betekent dat deze jeugdspelers dan niet meer samen trainen met hun huidige team. Paul ten Brink (TC lid O15 t/m O19) en trainers begeleiden dit.

  Er volgen 2 weken van trainingen en dan overleggen de trainers met de TC wie in welk team komt.

  Trainingsschema

  Als duidelijk is hoeveel KDO teams er zijn volgend seizoen, wordt het trainingsschema gemaakt en gecommuniceerd op de website van KDO. Hierin staat welk team op welke dag, tijdstip en welk veld traint.

  Innemen shirts, trainingspakken en ballen Jeugdteams

  De Teammanagers van de O8 t/m O19 dragen zorg voor het verzamelen en inleveren van de shirts, trainingspakken (die aan het begin van het seizoen zijn uitgegeven) en ballen.

  Op het eerste verzoek van Gerard Helling (materiaalman) of Paul ten Brink (TC lid) zorgen de Teammanagers dat alle kleding en OOKde ballen (die nog in een auto of thuis liggen) worden ingeleverd. Het inleveren van ballen geldt overigens voor alle teams van KDO!

  Trainers die stoppen worden verzocht de trainingspakken- en coachjassen en consumptiepassen in te leveren bij Gerard Helling.

  Wanneer een speler kleding kwijt is zullen deze kosten in rekening worden gebracht bij betreffende ouders. 

  Het nieuwe Seizoen

  De teamindelingen zijn in juni bekend. We starten in het tweede deel van augustus weer met de trainingen. Er wordt via de trainers gecommuniceerd wanneer de trainingen weer starten.

  Aanmaken nieuwe WhatsApp groepen nieuwe teams volgend seizoen

  De TC leden zorgen ervoor dat de (nieuwe) trainers de contactgegevens krijgen van de ouders van de kinderen in betreffend teamom een WhatsApp groep te maken.

  Op deze manier weten ouders, trainer en leider elkaar snel te vinden.

  Vervolgens is het belangrijk wie de Teammanager (een van de ouders) wordt van een team. De Teammanager ondersteunt de trainer en leider in praktische zaken (kleding uitdelen/innemen aan het begin/einde seizoen, rijschema uitwedstrijden maken, limonade halen organiseren in de rust van wedstrijden, aanspreekpunt van Joyce Vegersdijk (bestuurssecretaris) en de ouders over zaken die kunnen spelen e.d.)

  Vrijwilligers

  Elk seizoen heeft KDO vrijwilligers nodig om de vereniging draaiende te houden. Op dit moment zoekt KDO voetbal vrijwilligers voor:

  • Trainers O15 t/m O19;
  • Een TC lid voor de leeftijdscategorie O15 t/m O19;
  • Materiaalmensen (3x).

  Help ons om KDO blijvend te laten bewegen: ‘Sta op als je voor KDO bent’

  Voor meer informatie bel Martin de Roij op 06-37421849 of mail naar veldvoetbal@kdo.nl

  Competitie-indeling

  De KNVB maakt in augustus de competities bekend en dit kun je vinden op www.voetbal.nl

  of bijbehorende app. Dan kun je zien wanneer de (beker)competitie weer gaat beginnen

  Ouderavond in September

  De TC organiseert in september voor de ouders van de O8 t/m O13 een informatieavond. De ouders worden door de TC leden meegenomen over hoe het werkt bij KDO, het jeugdbeleid, gedrag kinderen en ouders bij trainingen en wedstrijden, maar ook andere praktische afspraken.

  Teamfoto nieuwe seizoen

  Aan het begin van het seizoen vragen wij de Teammanagers om zelf een ‘scherpe’ foto te maken van het team en deze te sturen naar veldvoetbal@kdo.nl. Vermeld daarbij om welk team het gaat en wie erop de foto staan. Hierna worden de foto’s op de website van KDO geplaatst.

  Kermis

  Vanwege de jaarlijkse Kermis in De Kwakel zijn er op 2 en 3 September geen trainingen en ishet KDO sportcomplex gesloten.

  Fijne vakantie allemaal!
Evenementen
Weer
 • 13,9°
  Zwaar bewolkt
  Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl