Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Jean-Paul Verbruggen schiet KDO 2 in slotfase naast Bloemendaal

24 maart 2013

Afgelopen zondag stond voor het tweede van KDO de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal op het programma. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd het 1-1. Onder zeer koude omstandigheden speelde Bloemendaal in de eerste helft met de wind in de rug, waardoor zij beter in de wedstrijd kwamen dan KDO. De Kwakelaars speelde de eerste vijfenveertig minuten met name tegen zichzelf, de wind en de warrig leidende scheidsrechter. KDO mocht van geluk spreken dat het slechts 0-1 stond toen beide ploegen de rust in gingen.

In de rust moest doelman Kevin ten Brink, vanwege een liesblessure, de wedstrijd staken, aanvoerder Martin Bax verving hem onder de lat. In de 55e minuut werd het 0-2, wat een definitieve beslissing in de wedstrijd kon betekenen. Gelegenheidsdoelman Martin Bax wist KDO vervolgens knap op de been te houden en door een gelukkig eigen doelpunt van Bloemendaal kwamen de Kwakelaars in de 75e minuut op 1-2. Door deze aansluitingstreffer besefte KDO zich terdege dat er nog iets mogelijk was deze middag.  In de 85e minuut kreeg KDO een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Jean-Paul Verbruggen ging achter de bal staan en benutte dit buitenkansje op fantastische wijze. Verbruggen wist de bal met zijn linkervoet vakkundig in de kruising te deponeren, 2-2. Na deze gelijkmaker probeerde zowel KDO als Bloemendaal nog om een winnende treffer te maken, maar gescoord werd er niet meer.

In het Paasweekeinde is het tweede vrij, waarna de competitie op zondag 7 april wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Limmen 3.