Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Mooie opsteker voor KDO 1 in Baarn

25 maart 2013

Na de korte wedstrijd van vorige week tegen Kampong, speelde het eerste afgelopen zondag de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Baarn. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won de ploeg uit Baarn met 1-2, waarbij KDO gezien de kansenverhoudingen niet mocht klagen. Trainer Raymond de Jong kon deze middag weer beschikken over Jelle de Jong (terug van een schorsing) en Doron Borger (terug van een blessure) die beide in de basis startten.

KDO begon de wedstrijd, met de wind in de rug, prima. Al in de eerste minuut was Rick Kruit gevaarlijk met een schot voor langs het doel. Even later was het Rick Kruit, die moedwillig onderuit werd gehaald door een verdediger van Baarn, waardoor de eerste gele kaart van de wedstrijd een feit was. Na tien minuten spelen wist dezelfde Rick Kruit, met een goede voorzet hangende spits Patrick Schijff te bedienen, die koelbloedig de 0-1 aantekende. Na deze openingstreffer kregen de Kwakelaars diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar KDO verzuimde dit te doen. In de 25e minuut was Baarn dichtbij de 1-1, maar een inzet van de thuisploeg ging voorlangs het doel van Peter Onderwater. Tien minuten later was het Joeri Stange die Patrick Schijff wist te bereiken. Schijff, uitstekend op dreef deze middag, aarzelde geen moment en schoot zijn tweede treffer binnen, 0-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft bracht KDO in de 55e minuut  onnodig de spanning terug in de wedstrijd, nadat de complete achterhoede verkeerd stond opgesteld werd het 1-2. De thuisploeg kreeg hoop dat er nog iets te halen was deze middag, maar KDO bleef strijden voor elke meter en gaf niks cadeau. In de 77e minuut leken de Kwakelaars de wedstrijd definitief te beslissen. Joeri Stange kon alleen op doel af gaan en zag invaller Mathijs van Rijn meelopen en bediende hem op maat, 1-3. In het restant van de wedstrijd probeerde Baarn van alles om de 2-3 te maken, maar tot de 91e minuut hield KDO stand. Een corner van de thuisploeg belandde toen namelijk in ene in het doel, 2-3. De scheidsrechter kon er geen genoeg van krijgen, maar uiteindelijk na achtennegentig minuten spelen was de broodnodige driepunter van KDO een feit.

Door deze belangrijke overwinning is de rol van KDO nog lang niet uitgespeeld in deze competitie. Met zeventien punten uit even zoveel wedstrijden staan de Kwakelaars nu op een elfde plaats, wat aan het einde van het seizoen, nacompetitie voor lijfsbehoud, zou betekenen. In het Paasweekeinde speelt het eerste twee keer, aanstaande zaterdag om 17:00 uur thuis tegen nummer vier Waterwijk en op Tweede Paasdag om 14:30 uur uit tegen koploper Nieuw Utrecht. Hopelijk kunnen de Kwakelaars in één van deze lastige wedstrijden stunten en zodoende de druk op de ploegen boven zich vergroten!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Jelle de Jong, Timo Kas, Rick Kruit (70e Mathijs van Rijn), Patrick Schijff en Joeri Stange.