<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • Joost Samsom bezorgt KDO 2 in slotfase één punt

7 april 2013

Na een Paasweekeinde zonder voetbal voor het tweede, speelde KDO 2 afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Limmen. Beide ploegen, nog niet zeker van lijfsbehoud, wilden zich in deze wedstrijd definitief veilig gaan spelen. Onder zonnige omstandigheden begon zowel KDO als Limmen behoudend aan de wedstrijd. Limmen kreeg naarmate de tijd verstreek, het betere van het spel en werd hiervoor in de 30e minuut beloond met een doelpunt, 1-0. Toch waren het de Kwakelaars die vlak voor rust op gelijke hoogte wisten te komen via Elton Shehu. Na een goede strakke bal van achteruit van doelman Tim ten Brink, kopte Martin Bax de bal slim door, waarna Elton één op één met de keeper prima afrondde, 1-1.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Jean-Paul Verbruggen (schot net over) en Elton Shehu (kopbal net over) waren bijvoorbeeld dichtbij een doelpunt voor KDO. Daartegenover stonden uitgespeelde kansen voor Limmen, waaruit in de 70e minuut uiteindelijk de 2-1 gemaakt werd. KDO probeerde met man en macht om een gelijkmaker te forceren. Dit bleek niet beloond te worden totdat Joost Samsom in de 89e minuut vrij voor het doel van Limmen werd gezet. Joost bleef uitermate koelbloedig en schoot de bal keurig in de linkerhoek, 2-2. Dit betekende ook de einduitslag.

Door dit zwaarbevochten punt staat het tweede nog steeds op de zevende plaats. Het verschil met de nummer tien (wat nacompetitie inhoudt) Bloemendaal is nu gegroeid naar zes punten. De Bloemendalers hebben echter nog wel één wedstrijd minder gespeeld. Kortom, met nog twee wedstrijden te gaan voor KDO 2 is de tweede klasse voor volgend seizoen nog geen feit. Hopelijk kunnen de Kwakelaars dit aankomende zondag bewerkstelligen in de thuiswedstrijd tegen de koploper Stormvogels 2. De wedstrijd begint om 11:30 uur in De Kwakel.