Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 1 is veroordeeld tot de nacompetitie

28 april 2013

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag het restant van de wedstrijd KDO-Kampong op het programma. Op 17 maart jl. werd de wedstrijd na negentien minuten vroegtijdig gestaakt vanwege een zware enkelbreuk van een speler van Kampong. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over de geblesseerden Sven Vlasman, Erik Verbruggen en Peter Onderwater. Daarnaast was Jelle de Jong geschorst.

Na drie minuten spelen wist KDO, tot groot genoegen van de Kwakelse aanhang,  al snel op voorsprong te komen. Na een prima bal vanaf de rechterkant van Bobby Uitermarkt, ontving Joeri Stange de bal. Joeri bracht de bal vanaf links hoog bij de tweede paal, waarna Rick Kruit alert was en de 1-0 van dichtbij kon binnentikken.  Een paar minuten later kon Kampong echter eenvoudig op gelijke hoogte komen, nadat er achterin bij KDO matig werd ingegrepen, 1-1. Vlak voor rust ontsnapte KDO aan een achterstand, toen doelman Tim ten Brink de bal ongelukkig tegen de spits van Kampong aanschoot, maar de bal ging ternauwernood langs de goede kant van de paal.

In het begin van de tweede helft liet Kampong zien zeer zorgvuldig om te gaan met de geboden vrije trappen rond het zestienmetergebied. In de 55e minuut verdween een vrije trap aan de linkerkant van het veld in de linkerbovenhoek, 1-2. Twee minuten later kreeg de ploeg uit Utrecht opnieuw een vrije trap, ditmaal aan de rechterkant van het veld. De bal draaide om de Kwakelse muur heen, zodat er een 1-3 tussenstand op het scorebord verscheen. In het vervolg van de tweede helft was Ferdi Rademaker dichtbij de 2-3, maar zijn schot vanaf twintig meter belandde op de lat. Vlak voor tijd kwam invaller Elton Shehu één op één met de doelman van Kampong te staan, maar zijn bal belandde op de paal.

Door deze nederlaag zijn de Kwakelaars veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. Aankomende zondag speelt KDO 1 om 14:00 uur thuis zijn laatste competitiewedstrijd tegen rode lantaarndrager Seastum. Hopelijk kan KDO de nacompetitie met een goed gevoel in gaan door voor het eigen publiek te winnen.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Ferdi Rademaker, Bobby Uitermarkt (60e Sjors Kas), Patrick Schijff, Timo Kas, Mathijs van Rijn, Rick Kruit en Joeri Stange (65e Elton Shehu).