Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Streekderby in De Kwakel ontsierd door zware blessure Rick Kruit

29 augustus 2013

Na de riante 0-3 overwinning van KDO afgelopen zondag in Lelystad tegen Batavia’90, stond voor het eerste op woensdagavond 28 augustus de tweede wedstrijd in het bekertoernooi tegen RKAV op het programma. De buren uit Aalsmeer verloren hun eerste wedstrijd thuis met 1-3 tegen AS’80.

In de eerste helft kwam KDO goed uit de startblokken en was in de achtste minuut dichtbij de openingstreffer. Na een slimme actie vanaf links belandde een schot van Joeri Stange ternauwernood op de paal. Tien minuten later kregen de Kwakelaars wel de beloning voor het verzorgde en initiatiefrijke spel. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Patrick Schijff namelijk zeer bekwaam de bal in de hoek, 1-0. Na deze openingsgoal zakte het spel bij KDO iets weg en kreeg RKAV meer grip op de wedstrijd. Het leidde tot kleine kansen voor de Aalsmeerse ploeg, maar gescoord werd er niet.

Het begin van de tweede helft was daarentegen desastreus voor KDO. Nadat Rick Kruit na twee minuten spelen dichtbij de 2-0 was, bleef diezelfde Kruit één minuut later met zijn enkel in het gras hangen. De situatie was dusdanig ernstig van aard dat Rick met een ambulance werd opgehaald voor verder onderzoek in het ziekenhuis. Na controle bleek dat er niks gebroken was, maar dat er waarschijnlijk meerdere banden ingescheurd of verrekt zijn. Volgende week vindt er nieuw onderzoek plaats om exact te bepalen wat er mis is met Rick zijn enkel. Na eerdere zware blessures in de voorbereiding van Ferdi Rademaker (gebroken teen), Mitchell Smits (scheurtje in enkelband) en Paul Hogerwerf (gebroken scheenbeen), is Rick Kruit de volgende die aan de Kwakelse ziekenboeg kan worden toegevoegd.

De wedstrijd KDO-RKAV werd vervolgens na overleg tussen beide ploegen gestaakt en zal wellicht later (indien noodzakelijk) uitgespeeld gaan worden. Aankomende zondag hervat de ploeg van trainer Raymond de Jong het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen AS’80. Het Almeerse team wist ook hun tweede wedstrijd winnend af te sluiten, met maar liefst 9-1 werd Batavia’90 opgerold. Kortom, als KDO door wilt gaan in de beker, dan zal er in het Kermisweekeinde gewonnen moeten worden van het trefzekere AS’80.