Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 1 maakt na rust gehakt van Amstelveense Nautilus

8 september 2013

Na een qua resultaten prima verlopen voorbereiding, speelde het team van Raymond de Jong op zondag 8 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het Amstelveense Nautilus kwam namelijk op bezoek aan de Vuurlijn en op voorhand zou een overwinning zeer welkom zijn in het Kwakelse kamp.

Van meet af aan lieten de ervaren Amstelveners echter zien het duel niet uit de weg te gaan deze middag. Na een paar minuten spelen werd doelman Peter Onderwater fors onderuitgehaald door een Amstelveense aanvaller en de speler kreeg hiervoor direct een gele kaart. KDO gaf vervolgens veel druk vooruit op de opbouw van Nautilus, die zich hier moeizaam tegen konden wapenen. Toch waren de bezoekers na een kwartier spelen dichtbij de 0-1, maar een afstandsschot verdween op de bovenkant van de Kwakelse lat. Tot groot genoegen van het thuispubliek wist Mathijs van Rijn in de 25e minuut KDO op voorsprong te brengen. Een schot van Bobby Uitermarkt kon ternauwernood gekeerd worden door de Amstelveense doelman. Uit de daaropvolgende rebound was Mathijs alert en schoot de bal vanaf links bekwaam binnen, 1-0. Dit gaf de Kwakelse ploeg zeker een boost en hierna werd er nog meer gezocht naar de ruimte achter de verdediging van Nautilus. Vlak voor rust werd Mathijs van Rijn neergelegd in het zestienmetergebied en kreeg hiervoor een penalty. Joeri Stange ging achter de bal staan en schoot koelbloedig de bal laag in de rechterhoek, 2-0, wat ook de ruststand was.

Nautilus wilde in de tweede helft graag blijven voetballen, waardoor zich op- en neergaande wedstrijd ontspon, waarbij KDO duidelijk de bovenliggende partij bleek te zijn. In de 50e minuut schoot Joeri Stange na een knappe individuele actie de 3-0 tegen de touwen. Vijf minuten later was de hardwerkende Jelle de Jong met een hard schot dichtbij de 4-0, maar zijn inzet kwam op de kruising terecht. Nadat Sven Vlasman in de 57e minuut Mathijs van Rijn met een slimme steekbal één op één op de keeper zette, maakte Mathijs zijn tweede doelpunt van de middag, 4-0. Een kwartier voor tijd wist invaller Menno Lingeman bij zijn eerste balcontact de 5-0 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Joeri Stange. Diezelfde Joeri Stange maakte even later zelf de 6-0. Klein smetje op, de voor de rest uitstekende tweede helft, was het tegendoelpunt in de 85e minuut van Nautilus. Uit een afstandsschot stuiterde de bal over Peter Onderwater heen, waardoor het 6-1 werd. Toch was het slotakkoord weer voor KDO en voor wie anders dan de deze middag zeer op dreef zijnde Joeri Stange. Op aangeven van Sven Vlasman, wist Joeri zijn vierde treffer van deze middag te maken, waarmee uit de einduitslag 7-1 werd.

Door deze riante overwinning staan de Kwakelaars direct op kop in het klassement. Volgende week wacht de eerste echte testcase als KDO in Amsterdam tegen De Meer gaat spelen. De Meer, al twee jaar op rij steevast in de subtop acterend van de vierde klasse, wist hun eerste wedstrijd met 0-3 te winnen in Aalsmeer tegen RKAV. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wordt gespeeld op sportpark Drieburg.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Michael Meijer, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt (78e Jim Klijn), Sven Vlasman, Timo Kas, Jelle de Jong (75e Menno Lingeman), Mathijs van Rijn (65e Patrick Schijff) en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de vierde klasse F.
    Klik hier voor het interview van Voetbal in Aalsmeer met Raymond de Jong / Michael Meijer / Joeri Stange en Rick Kruit voorafgaand aan de bekerwedstrijd van vorige week KDO - AS'80.

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.