Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Overtuigende overwinning van KDO 1 op ‘angstgegner’ Swift

6 oktober 2013

Na twee overwinningen op rij, stond voor het eerste van KDO afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma. Twee seizoen geleden zaten beide ploegen ook bij elkaar in de competitie en destijds wonnen de Amsterdammers twee keer van KDO. Daarnaast zorgde Swift ervoor dat de Kwakelaars werden uitgeschakeld in de tweede ronde van het bekertoernooi. Kortom, de ploeg van trainer Raymond de Jong was er alles aangelegen om revanche te nemen op het Amsterdamse elftal.  KDO kon deze middag niet beschikken over Jim Klijn (duizeligheid) en Bobby Uitermarkt (nekblessure), waardoor Mathijs Molleman en Bart van der Tol tegen Swift in de basis starten.

In het begin van de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en werden er geen echte kansen gecreëerd. Joeri Stange omspeelde in de 12e minuut twee spelers, maar zijn schot van net buiten het zestienmetergebied ging net naast. Aan de andere kant kreeg Swift twee mogelijkheden, maar hield KDO stand. In de 19e minuut gaf Joeri Stange vanaf de rechterkant een strakke voorzet, Mathijs van Rijn liet de bal lopen, waardoor Menno Lingeman van dichtbij de bal kon binnenschieten, 1-0. In het vervolg van de eerste helft wist KDO tot twee keer toe zeer gevaarlijk te worden via afstandsschoten. In de 35e minuut schoot Menno Lingeman vanaf twintig meter net over. Zeven minuten later werd een keihard en geplaatst schot van Danny ten Hoope vanaf dertig meter ternauwernood op de lat getikt. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen even later de rust in.

In de tweede helft kwam Swift goed uit de kleedkamer, waarbij met name het Amsterdamse middenveld regelmatig zorgde voor creativiteit. Het werd een waar schaakspel, waarbij KDO uiteindelijk halverwege de tweede helft het heft in handen wist te nemen.  Swift reageerde hierop door meer risico te nemen en één op één te gaan spelen. In de 75e minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Kwakelaars, toen de rechtsback van Swift zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en hierdoor het veld moest verlaten. Twee minuten later profiteerde KDO van dit overtal en was het Mathijs van Rijn die ook tegen Swift zijn doelpunt wist te maken. Na een ingooi van Danny ten Hoope, kon de trefzekere Mathijs in twee instanties, schuin voor het doel, de 2-0 te maken.

Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar KDO kwam in de 80e minuut goed weg toen een afstandschot van Swift op de lat uiteenspatte. Aan alle Kwakelse onzekerheid werd in de 83e minuut een einde gemaakt toen invaller Jean-Paul Verbruggen Swift de genadeklap toebracht. Na een prima voorbereidende actie van Joeri Stange, kon Jean-Paul bij zijn eerste balcontact direct vrij voor het doel de 3-0 aantekenen. Een enorme vreugde explosie was het gevolg, want hierdoor kon KDO opnieuw drie punten bijschrijven.

Door gunstige resultaten van de concurrenten bovenin, staan de Kwakelaars nu alleen op de tweede plaats. Met één punt achterstand op koploper Zuidoost United en twee punten voor op nummer drie De Meer, heeft KDO in deze speelronde uitstekende zaken gedaan. Volgende week speelt het eerste om 14:00 uur uit in Duivendrecht tegen CTO’70.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Bart van der Tol, Sven Vlasman, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (82e Jean-Paul Verbruggen) en Joeri Stange.

Klik hier voor de actuele stand in de vierde klasse F.

Klik hier om je aan te melden voor de voetbalquiz op 15 november bij KDO.