Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO nu ook in Zambia

  21 september 2012

  Beste Sportvrienden,

   Eind april hebben wij, in Ons Doel, een oproep gedaan voor voetbalkleding en –schoenen voor de mensen in Zambia. Dit i.v.m. met ons bezoek aan de Holy Rosary Sisters, die wij al ruim 20 jaar steunen met het opsturen van alles wat de mensen daar kunnen gebruiken + financiele steun voor vele weeskinderen die daardoor naar school kunnen.

  Omdat wij van de KLM ruim 200kg mee mochten nemen leek het ons leuk om naast kleding, schoeisel, schoolspullen en gereedschap, ook sportkleding mee te nemen voor het jeugd project van sr. Bertha: waar jongeren (vaak weeskinderen)  een opleiding volgen voor bv: metselaar, kleermaker of timmerman.

  Nou, dit was niet tegen dovemansoren: Vanuit de  KDO familie werd fantastisch gereageerd. Wij mochten naast vele voetbalschoenen zelfs complete voetbaltenues ontvangen! Hierdoor konden wij een aantal teams aankleden en het aantal voetbalschoenen was op 1 paar na voldoende om met de eerder opgestuurde voetbalschoenen het hele team te voorzien.(gelukkig pasten Femke’s sportschoenen dus had het hele team voetbal-, sportschoenen aan!)

  Na het uitdelen van de tenues hebben we meteen een wedstrijd gezien. Voor de tegenstanders hadden we nieuwe shirts, dit was een groep kansarme jongeren en zij waren ontzettend dankbaar! Enkele weken na onze komst zou er een groot toernooi plaatsvinden, de tenues en shirts kwamen heel goed van pas.

  Omdat namen noemen altijd moeilijk is doen we dit niet maar wij willen namens de dolblije mensen in Zambia iedereen heel hartelijk danken voor alles wat jullie hebben meegegeven!!!

  Dank!

  Femke, Maaike en Marijke Versteeg

  Kijk voor extra foto's op de fotogalerij bij de afdeling veldvoetbal