Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO lid Julian als Staatsloterij Voetbalvriendje bij de wedstrijd Nederland-Colombia

  14 november 2013

  Hallo KDO

  Wat ongelofelijk spannend. Gister hoorden we dat Julian (van der Zanden van de trainingsgroep veldvoetbal zaterdag) is ingeloot om Staatsloterij Voetbalvriendje te zijn bij de wedstrijd Nederland-Colombia van het Nederlands Elftal.

  Julian vond het iets te spannend toen we hem het goede nieuws vertelden. Hij voetbalt eigenlijk nog maar net, maar omdat de vriend van mama zo'n verwoed Oranjefan is, is hij ook heel enthousiast. We gaan nog wel even oefenen op het Wilhemus. Zijn haar zit al net zo cool als Pellè en met zijn nieuwe bril van Nike (zwart met oranje, puur toeval) is Julian er helemaal klaar voor.

  Hij mag samen met 21 andere kindjes in de Arena de kleedkamers in. Daar liggen de oranje tenuetjes al klaar voor ze. Broekje, sokken en een shirt. Natuurlijk mag hij op zijn eigen voetbalschoenen verschijnen (gifgroene met zijn naam). Als ze allemaal zijn aangekleed mogen ze de spelerstunnel in, wachten op de echte profspelers en dan mogen ze hand in hand naar buiten het veld op.

  Hij heeft het vandaag in de klas verteld. En zoals hij vertelde... de andere kinderen waren spra-keloos ;-) Hij glimt van trots. Mama gaat mee samen met oma en zijn tante mee. De vriend van mama kan er zelf niet bij zijn (hij heeft Julian opgegeven) want hij is zelf heel druk in het Sfeervak van de Arena. Hij is de 'baas' van de grote supportersvlaggen! Die zien jullie vast wel een keer zwaaien (Hij zwaait dan met de rood/wit/blauwe vlag met de zwarte leeuw). Julian vond het wel jammer dat hij dan niet bij hem zit. Maar ja... wij zitten dan met zijn allen op de hoofdtribune en kunnen de wedstrijd heel goed zien.

  Het wordt dan ook julian zijn eerste keer in het stadion én dan al gelijk zo'n introductie in de voetbalwereld... Dat kan natuurlijk niet meer stuk. Hij had natuurlijk gehoopt met Pellè aan de hand te lopen.. maar ja, eh, die doet niet mee he.

  Wij hebben er veel zin in. Hopelijk mogen zijn trainingsmaatjes het begin van de wedstrijd zien zodat ze julian misschien nog even in beeld zien met een speler van het Nederlands Elftal. In ieder geval wordt door de KNVB fotograaf een mooie foto van de spelertjes en de spelers gemaakt!

  De wedstrijd is op dinsdag 19 november, 20.30 uur en wordt op SBS6 uitgezonden.

  Vriendelijke groetjes,

  Julian van der Zanden

  (en Nicole Heij en Henk van Beek)