Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 vergeet zichzelf in slotfase te belonen tegen NFC 2

8 december 2013

Na drie overwinningen op rij speelde het tweede van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen NFC 2. De ploeg uit Amstelveen en de Kwakelaars hadden voorafgaande aan de wedstrijd negen punten behaald. Kortom, vandaag was er sprake van een echte degradatiestrijd in de 2e klasse D.

In het begin van de wedstrijd kwam NFC furieus uit de startblokken. Na vijf minuten spelen kwam NFC dan ook verdiend op 1-0 toen er matig werd ingegrepen in de Kwakelse defensie. In het verloop van de eerste helft gebeurde er niet veel op het Amstelveense kunstgrasveld, waardoor er met een 1-0 stand de rust werd bereikt.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. NFC kreeg een aantal mogelijkheden op de 2-0, terwijl KDO er sporadisch gevaarlijk uit wist te komen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de ploeg van trainer Richard van Dijk wel gevaarlijk te worden, maar drie opgelegde kansen werden door de Kwakelaars gemist. Hierdoor verloor KDO 2 met 1-0 in Amstelveen en kan zodoende de winterstop ingaan met in het achterhoofd dat het op de tiende plaats bivakkeert.

De nummer elf degradeert, terwijl de nummer tien veroordeeld zal worden tot het spelen van een promotie/degradatieduel. Het verbeterde spel in de afgelopen weken biedt gelukkig wel vertrouwen om na de winterstop voldoende punten te pakken om minimaal negende te gaan worden en ook volgend seizoen verzekerd te zijn van reserve tweede klasse voetbal.