Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Effectief NFC brengt KDO zeldzame nederlaag toe in Amstelveen

2 februari 2014

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen De Meer werd afgelast, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag in Amstelveen tegen NFC. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars op sensationele wijze in de slotfase met 4-3 van de ploeg die nu volop meedoet in de strijd om de tweede periodetitel. Zonder de geblesseerden Patrick Schijff, Timo Kas en Menno Lingeman, maar met een voor de rest fitte selectie begon het team van trainer Raymond de Jong aan de lastige uitwedstrijd.

In het eerste half uur van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar veelvuldig af en hierdoor konden er weinig kansen genoteerd worden. Naarmate de wedstrijd vorderde, kon KDO steeds beter het spel maken en creërde in de 35e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Na een goede actie en voorzet van Joeri Stange, schoot Chiel Kok, deze middag acterend als rechtsbuiten, uit een volley de bal rakelings over. Een minuut voor rust veroverde Mathijs van Rijn de bal aan de linkerkant van het veld en wist met een uitgekiende voorzet Bart van der Tol te bereiken. Bart wist wel raad met deze kans en kopte de bal prachtig in de rechterhoek, 0-1. Vlak hierna was Chiel Kok dichtbij de 0-2, maar hij wist net niet te scoren.

Vijf minuten na de rust hield de NFC-doelman zijn ploeg op de been door met een prima redding Mathijs van Rijn van dichtbij van het scoren af te houden. In de 60e minuut maakte Mathijs Molleman hands in zijn eigen zestienmetergebied, waardoor NFC een penalty kreeg en die ook benutte, 1-1. Na deze gelijkmaker was KDO even de grip op de wedstrijd kwijt en hiervan profiteerden de Amstelveners optimaal.  Na een voorzet vanaf de linkerkant, nam NFC-speler Dennis Roest in de 65e minuut de bal in één keer op zijn pantoffel en schoot fraai de
    2-1 binnen. Trainer Raymond de Jong reageerde hier vervolgens op door Sven Vlasman binnen de lijnen te brengen en zodoende zijn ploeg een aanvallende impuls te geven.
    KDO deed er in het restant van de wedstrijd alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar had het geluk niet aan haar zijde. Een zuivere penalty, na een overtreding op Mathijs van Rijn, werd onthouden door de warrig leidende scheidsrechter. Daarnaast kregen de Kwakelaars drie opgelegde kansen om de 2-2 te maken, maar gescoord werd er niet meer in Amstelveen. Hierdoor kreeg KDO te weinig in Amstelveen en zal het aankomende zondag in de topper tegen De Meer vol aan de bak moeten gaan om de koppositie niet in gevaar te laten komen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman (85e Bart Hoving), Michael Meijer (65e Sven Vlasman), Mitchell Smits, Bobby Uitermarkt (78e Jelle de Jong), Sjors Kas, Bart van der Tol, Chiel Kok, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de vierde klasse F.