Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 vergeet zichzelf in Utrecht te belonen tegen Elinkwijk

9 februari 2014

Na de ongelukkige 1-3 nederlaag tegen Abcoude, speelde het tweede afgelopen zondag in Utrecht tegen Elinkwijk. Na een matige start van de wedstrijd van de Kwakelaars, kwam de thuisploeg in de 20e minuut verdiend op voorsprong, 1-0. Hierdoor werd KDO wakker geschud en wist steeds meer individuele duels te winnen. Toch kreeg Elinkwijk in de 35e minuut een penalty, maar die werd naast geschoten door de Utrechters. Gesteund door deze misser groeide het besef aan de Kwakelse zijde dat er iets mogelijk was tegen Elinkwijk.

In de tweede helft wisten de Utrechters toch de 2-0 te maken, waardoor de wedstrijd beslist leek. Niets bleek minder waar, want in de 60e minuut maakte Bart Hoving een belangrijke aansluitingstreffer, zodat er 2-1 op het scorebord verscheen. De Kwakelaars lieten veel strijd en passie zien in de tweede helft en door een secuur genomen vrije trap van Jim Klijn, werd het tot grote Kwakelse vreugde, 2-2. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten opgaan, totdat Elinkwijk in de 80e minuut opnieuw een penalty kreeg, na hands van Roy Klijn. Deze strafschop werd wel binnengeschoten, waardoor het 3-2 werd. Met volle overgave bleef het tweede strijden voor een punt en in de 89e minuut leken de Kwakelaars het geluk aan haar zijde te hebben. De scheidsrechter besloot namelijk om KDO een penalty te geven. Jean-Paul Verbruggen ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de Utrechtse doelman. Een grote domper voor KDO en even later floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Door de nederlaag in Utrecht en de winst van alle concurrenten wordt de positie van het tweede steeds somberder. Gelukkig bood het vertoonde spel tegen Elinkwijk veel houvast voor de komende weken. Aankomende zondag speelt de ploeg van Richard van Dijk om 12:00 uur het restant uit van de gestaakte wedstrijd De Bilt 2 - KDO 2 (nog 66 minuten te spelen, stand 3-0 voor De Bilt).