<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • Winderige topper in De Kwakel eindigt onbeslist

9 februari 2014

Na de onfortuinlijke 2-1 nederlaag van vorige week in Amstelveen tegen NFC, was het afgelopen zondag zaak om nummer drie De Meer op gepaste afstand te houden. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers beschikken over een nagenoeg fitte selectie, de enige twee geblesseerde afwezigen waren Timo Kas en Patrick Schijff.

In de eerste helft hadden de Kwakelaars de wind in de rug en konden hier meerdere malen van profiteren. In de 20e minuut werd het veldoverwicht van KDO beloond met een doelpunt. Op aangeven van Joeri Stange wist aanvoerder Sven Vlasman de 1-0 binnen te schieten. De Meer kon in de eerste helft niet uit de verf komen, terwijl KDO diverse keren gevaar wist te stichten. De thuisploeg vergat zichzelf echter te belonen met één of meerdere treffers, waardoor de rust werd bereikt met slecht één doelpunt voorsprong.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: De Meer kon voordeel halen uit de wind en kwam steeds beter in de wedstrijd. KDO werd steeds verder teruggedrukt en moest in de 55e minuut de gelijkmaker incasseren. Na een miscommunicatie in de Kwakelse defensie, was het voor de Amsterdammers vrij eenvoudig om de 1-1 te maken. In het vervolg van de tweede helft was De Meer de gevaarlijkste ploeg, maar hield de ploeg van trainer Raymond de Jong stand, waardoor de topper in de vierde klasse F onbeslist eindigde.

Door dit gelijkspel is de voorsprong op nummer twee Zuidoost United afgenomen tot vier punten. Volgende week speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen subtopper Ouderkerk. Daarnaast staat de kraker tussen nummer twee Zuidoost United en nummer drie De Meer om 15:00 uur op het programma op het sportpark Bijlmer in Amsterdam Zuidoost.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Michael Meijer, Mitchell Smits, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Bart van der Tol, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (60e Rick Kruit) en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de vierde klasse F.