Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 kan achterstand tegen De Bilt niet ombuigen

16 februari 2014

Nadat de wedstrijd De Bilt 2 - KDO 2 voor de winterstop werd gestaakt vanwege extreme hagelval, moest het tweede afgelopen zondag het restant van zestig minuten uitspelen met een 3-0 achterstand. Belangrijk was dus om snel te scoren, zodat het nog een wedstrijd kon worden.
    De ploeg van trainer Richard van Dijk speelde tegen De Bilt in een 3-4-3 opstelling om zodoende vroeg druk te zetten en aanvallend voor de dag te komen. Timo Kas was voor de rust tot tweemaal toe dichtbij de 3-1, maar zijn schoten gingen net over.

In de tweede helft verzuimde de scheidsrechter KDO een penalty te geven na een harde overtreding op Fabian van der Hulst in het zestienmetergebied. Het geloof van de Kwakelaars werd in de 65e minuut tenietgedaan toen De Bilt de 4-0 wist te maken. Vijf minuten later redde Paul Hogerwerf de eer door van dichtbij, uit een vrije trap, binnen te koppen, 4-1. Vlak voor tijd scoorde De Bilt de 5-1, waardoor KDO opnieuw geen punten kon pakken.

Aankomende dinsdag speelt het tweede een oefenwedstrijd tegen Argon 4, waarna het zondag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper Roda'46 2.