Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO laat zich in slotfase tegen tien man verrassen door Ouderkerk

16 februari 2014

Nadat erin de afgelopen twee wedstrijden vijf punten werden verloren, was het vandaag zaak voor koploper KDO om een goed resultaat neer te zetten tegen Ouderkerk. Trainer Raymond de Jong kon vandaag niet beschikken over zijn rechtsback Danny ten Hoope die zijn kin had opengehaald na een brommer ongeluk, Doron Borger was zijn logische vervanger.

In de eerste helft zocht KDO in de beginfase veelvuldig de aanval en was in de 11e minuut dichtbij de 1-0, maar Mathijs van Rijn schoot in kansrijke positie net naast. Zeven minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Ouderkerk uit een corner kon binnenkoppen, 0-1. Enigszins van slag probeerden de Kwakelaars het heft weer in handen te nemen en was Joeri Stange in de 26e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar hij wist niet te scoren. Tot groot genoegen van het thuispubliek wist KDO in de 28e minuut wel te scoren. Nadat een corner van Bobby Uitermarkt werd terug gekopt en opnieuw voor de voeten van Bobby terechtkwam, behield Uitermarkt het overzicht en kon Mathijs van Rijn de 1-1 binnenschieten. Vlak voor rust werd Chiel Kok hard op zijn enkel getrapt, maar gelukkig kon Chiel de wedstrijd hervatten.

In de rommelige tweede helft kon KDO voorin geen kansen creëren. Nadat de nummer zestien van Ouderkerk in de 76e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, leek er hoop te gloren in de ogen van de Kwakelse spelers. In de 82e minuut werd deze hoop beloond door een prima doelpunt van invaller Rick Kruit. Kruit, slechts enkele minuten in het veld, wist op het randje van buitenspel alleen op de Ouderkerkse doelman af te lopen. Rick behield zijn rust en schoot koelbloedig de 2-1 langs de verslagen Ouderkerkse sluitpost.

Hierna raakte KDO echter de grip op de wedstrijd kwijt en bleef het fysiek sterke Ouderkerk vechten voor haar laatste kans. Een bal werd van de Kwakelse lijn afgehaald door Michael Meijer en Peter Onderwater moest één op één handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. In de 93e minuut was het tot overmaat van ramp wel raak voor Ouderkerk. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld, werd de bal bij de eerste paal binnen gekopt, waardoor er een 2-2 stand op het scorebord verscheen. Even later floot de scheidsrechter af, waardoor KDO slechts twee punten heeft behaald uit haar laatste drie wedstrijden. Doordat de topper Zuidoost United – De Meer in 2-2 eindigde bedraagt de voorsprong van KDO op Zuidoost United nu vier punten. Aankomende zondag hervat KDO de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer vijf Swift. Om 14:30 uur speelt het eerste dan op het sportpark Olympiaplein in Amsterdam.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Chiel Kok, Mitchell Smits (85e Mathijs Molleman), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol, Sven Vlasman, Menno Lingeman (77e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de vierde klasse F.