<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • KDO komt met de schrik vrij in Aalsmeer

6 april 2014

Na de nipte 1-2 overwinning van vorige week tegen Geuzen Middenmeer, speelde het eerste afgelopen zondag de streekderby in Aalsmeer tegen RKAV. Het beloofde een groot spektakel te worden, mede doordat de wedstrijd op video werd geregistreerd door Voetbal in Aalsmeer.
    Trainer Raymond de Jong kon tegen RKAV alleen niet beschikken over de halffitte Chiel Kok, voor de rest was zijn selectie compleet. Bart van der Tol en de vorige week twee keer scorende Rick Kruit begonnen hierdoor bijvoorbeeld op de bank.

In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks iets onder voor elkaar. RKAV ging onbevangen de strijd aan tegen KDO en kwam aanvallend voor de dag. KDO had hier zichtbaar moeite en kon nauwelijks haar stempel  op de wedstrijd drukken. Zonder noemenswaardige hoogtepunten werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg fel uit de startblokken. In de eerste tien minuten na rust hing een openingstreffer in de lucht voor RKAV, maar de lat en uitstekend keeperswerk van Peter Onderwater hielden KDO op de been. De wedstrijd leek uit te gaan draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar toch had KDO het geluk aan haar zijde in de 75e minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant werd verlengd door Mathijs van Rijn, waarna aanvoerder Sven Vlasman de bal binnen kon tikken, 0-1. Deze voorsprong werd met man en macht verdedigd door KDO en na enkele hachelijke momenten voor het doel van KDO, floot de goedleidende scheidsrechter af.

De realiteit dient te zeggen dat KDO deze drie punten heeft gestolen in Aalsmeer, een gelijkspel had de veldverhoudingen beter weergegeven deze middag.  Doordat ook Zuidoost United (4-5 van Geuzen/Middenmeer) en De Meer(2-5 van Ouderkerk) wisten te winnen, veranderd in niets in de bovenste regionen van het klassement. Aankomende zondag speelt KDO om 14:00 uur thuis tegen Muiderberg.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman (70e Rick Kruit), Michael Meijer, Mitchell Smits, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Timo Kas, Menno Lingeman (46e Bart van der Tol), Mathijs van Rijn (85e Doron Borger) en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de vierde klasse F.