<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • KDO 2 boekt ruime overwinning op directe concurrent Kampong

28 april 2014

Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de beladen wedstrijd tegen Kampong 3 op het programma. Voorafgaand een spannende kraker in de onderste regionen van de 2e klasse reserve, waarbij Kampong op een 11e plaats staat met slechts 3 punten voorsprong op KDO. Er moest dus gewonnen worden door de ploeg van Richard van Dijk om de nacompetitie te ontlopen.
    KDO begon zeer voortvarend en wist Kampong vanaf het begin onder druk te zetten. In de 10e minuut leverde dit het eerste doelpunt op van de wedstrijd. Na een goede actie aan de rechterkant van Patrick van der Nesse wist Remco de Boer de openingstreffer aan te tekenen. Even later moest Remco zich noodgedwongen laten wisselen voor Fabian van der Hulst. Kampong probeerde de score gelijk te trekken, maar mede dankzij een oplettende Tim ten Brink bleef de voorsprong van KDO behouden. Na een half uur spelen zorgde invaller Fabian voor de tweede treffer van KDO. Na een prima solo aan de rechterzijde knalde Fabian met links in de verre hoek. Met deze terechte stand werd de rust bereikt.
    Na rust ging KDO verder waar het in de eerste helft mee geëindigd was. In de 55e minuut wist Patrick de wedstrijd op slot te gooien door de 3e Kwakelse treffer aan te tekenen. Kampong bracht even later de spanning terug in de wedstrijd dankzij een vrije trap vanaf circa 20 meter. De centrale middenvelder van Kampong wist de bal langs de muur te krullen en liet Tim kansloos. Fabian maakte aan alle illusies van Kampong een einde door met een knal in de verre hoek te zorgen voor de 4-1 voorsprong van KDO. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Elton Shehu de 5-1 op aangeven van Fabian die prima in de diepte werd gestuurd door Patrick Schijff. Met deze score werd het eindsignaal bereikt.
    Dankzij deze prima overwinning is KDO op de ranglijst voorbij Kampong gegaan en bezet het met nog een wedstrijd te gaan de veilige negende positie. Volgende week staat de wedstrijd uit bij Hercules 4 op het programma. Hercules staat op de zevende positie met drie punten voorsprong op KDO. Bij een overwinning van KDO is het tweede elftal nagenoeg zeker van directe handhaving in de tweede klasse.