Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 boekt eerste driepunter van het seizoen

30 september 2012

Afgelopen zondag stond voor het tweede van KDO de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma. De ervaren rotten uit Haarlem waren voorafgaand aan de wedstrijd nog puntloos, terwijl KDO vorige week zijn eerste punt van het seizoen binnensleepte tegen HBC. Kortom, de drie punten waren broodnodig voor het team van trainer Richard van Dijk.

In een zeer matige eerste helft van beide ploegen, kwam KDO na een half uur spelen toch op voorsprong via Rob Rewijk. Uit een voorzet van de linkerkant, wist Rob de bal goed te controleren en koelbloedig binnen te schieten, 0-1. Vijf minuten later wist Koninklijke HFC uit één van hun spaarzame schoten op doel, op gelijke hoogte te komen. Een bekeken schot vanaf zo’n 40 meter belandde over de, ruim voor zijn doel staande, Kevin ten Brink, 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO beter voor de dag en was het druk zoekende naar een doelpunt. Nadat diverse mogelijkheden onbenut bleven, schoot Roy Klijn KDO in de 65e minuut op prima wijze naar de verlossende voorsprong. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied vloog in ene de kruising in, 1-2. Een grote opluchting voor de Kwakelaars en vijf minuten later leek KDO de wedstrijd definitief te beslissen via invaller Stefan Stolwijk. Nadat Paul Hogerwerf aan de linkerkant goed het overzicht behield, kon Stefan eenvoudig de 1-3 binnentikken. Tien minuten later kwam Koninklijke HFC uit het niets op 2-3, doordat er zwak werd ingegrepen achterin bij de Kwakelaars. Gelukkig wist Mathijs van Rijn in de laatste tien minuten nog twee keer te scoren, zodat KDO uiteindelijk met 2-5 wist te winnen in Haarlem.

Door deze overwinning krijgt KDO iets meer lucht in de onderste regionen van het klassement. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis de streekderby tegen de nummer twee van het klassement Legmeervogels 2.