Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO verzuimt tegen negen man van Arsenal te winnen in Amsterdam

29 september 2014

Na de 2-3 thuisnederlaag van vorige week tegen AGB, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Arsenal. Op het sportpark De Schinkel aan het IJsbaanpad in Amsterdam wilde de ploeg van Raymond de Jong de goede start van de competitie een passend vervolg gaan geven. KDO moest het deze middag echter wel stellen zonder de weekend weg zijnde aanvoerder Sven Vlasman, Erik Verbruggen en Timo Kas.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af, waarbij Arsenal regelmatig hun balvaardige buitenspelers wilde bereiken. De Kwakelse verdediging stond daarentegen goed, zodat KDO af en toe zelf de aanval koos, zonder dat dit veel gevaar opleverde. Na een kwartier spelen moest doelman Peter Onderwater voor het eerst echt in actie komen, toen hij een afstandsschot uit de kruising wist te tikken. In de daaropvolgende corner belandde de bal in ene voor de voeten van de linksbuiten van Arsenal die op werkelijk schitterende wijze, op de rand van het zestienmetergebied, de bal in de rechterbovenhoek schoot, 1-0. In het vervolg van de eerste helft viel op dat Arsenal regelmatig overtredingen nodig had om de Kwakelaars uit hun ritme te halen. De prima leidende scheidsrechter trad hier zeer resoluut tegenop, zodat de thuisploeg voor de rust al drie kaarten moest incasseren. Via Mathijs Molleman was KDO in de 30e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal kon net gered worden door de Amsterdamse keeper. Voor de rest kon KDO geen vuist maken in de eerste vijfenveertig minuten en was Arsenal de bovenliggende partij.

Direct na de rust kwam Rick Kruit binnen de lijnen om een aanvallende impuls te gaan geven aan het Kwakelse spel. Dit leek een gouden zet te zijn van Raymond de Jong, want Rick zijn eerste actie was meteen succesvol. Kruit omspeelde zijn directe tegenstander en gaf de bal vanaf rechts strak voor het doel. Joeri Stange kwam helaas één teen tekort om de bal binnen te tikken. Vijf minuten een identieke actie, waarbij Rick de bal opnieuw voor langs het doel schoot, maar ditmaal kon Joeri de bal wel binnenschieten, 1-1. Zichtbaar gefrustreerd door deze gelijkmaker ontving de linksbuiten van Arsenal even later zijn tweede gele kaart, waardoor de Amsterdammers met tien man verder moesten. Toen wederom Rick Kruit aan de rechterkant gevaarlijk was en zijn man te slim af was, trok de linksback van Arsenal aan de noodrem. Op keiharde wijze werd Rick onderuit gehaald, zodat de thuisploeg opnieuw een rode kaart kreeg te voortduren.

Tegen negen man leken de Kwakelaars de wedstrijd in de 66e minuut te gaan beslissen. Joeri Stange werd in het zestienmetergebied tegen zijn voeten geschopt, zodat de bal op de stip werd gelegd. De sterk spelende Rick Kruit ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de Amsterdamse sluitpost. Een forse domper voor KDO, maar met nog ruim twintig minuten te spelen op het scorebord, zou het nog wel goed gaan komen was de verwachting van de meegereisde supporters. Wat de Kwakelaars vervolgens ook probeerden, het lukte simpelweg gewoon niet. De paal, de keeper of onoplettendheid voorin zorgde ervoor dat Arsenal in de wedstrijd kon blijven. Een oude voetbalwet leert dat als je zelf de kansen niet maakt, dat de tegenstander het dan uiteindelijk doet. Peter Onderwater twijfelde in de 75e minuut te lang waar hij de bal naartoe zou gooien (zes seconden regel). De scheidsrechter besloot daarom Arsenal een vrije trap te geven op tien meter van het Kwakelse doel. De Amsterdamse inzet verdween onder de Kwakelse muur door, waardoor de bal in de linkerhoek in het doel ging, 2-1. KDO ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals wel vaker deze middag ontbrak het geluk om toe te slaan. Vlak voor tijd leek Mathijs van Rijn de 2-2 binnen te schieten, maar in plaats van het doel, belandde zijn schot van dichtbij net naast het doel.
    Zwaar gedesillusioneerd liepen de spelers van KDO terug naar de kleedkamer. Verliezen tegen negen man gebeurt je waarschijnlijk maar één keer in je voetbalcarrière en dit moest vandaag zo zijn hoe onverdiend het op basis van de tweede helft ook was.

Volgende week zondag is de kans voor de Kwakelaars om zich te revancheren als VVA/Spartaan op bezoek komt in De Kwakel. De wedstrijd begint om 14:00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter R. van Velthuysen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Mitchell Smits, Jim Klijn, Bart van der Tol (55e Bart Hoving), Sjors Kas (75e Joris Kortenhorst), Menno Lingeman (46e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.