Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Sterk acterend KDO 1 in tweede helft benadeeld door matig fluitende arbiter

2 november 2014

Na de 3-2 thuisoverwinning van vorige week tegen Bloemendaal, mocht het eerste afgelopen zondag afreizen naar Haarlem-Noord voor de uitwedstrijd tegen DSS. Op het sportpark Pim Mulier kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over zijn aanvoerder Sven Vlasman, die nog herstellende is van een lichte hersenschudding, die hij vorige week opliep. Midweeks wonnen de Kwakelaars knap van 3-2 van zaterdag tweedeklasser Argon, waardoor KDO met een goed gevoel aan de wedstrijd kon beginnen.

Het toegenomen zelfvertrouwen aan Kwakelse zijde was direct zichtbaar in de beginfase tegen DSS. De thuisploeg, spelend in een opvallend roodgroen tenue, werd teruggedrongen en uiteindelijk wist KDO in de 11e minuut de openingstreffer te maken. Na een prachtig uitgespeelde Kwakelse aanval was spits Mathijs van Rijn het eindstation. Via de binnenkant van de paal schoot Mathijs fraai de 0-1 tegen de touwen. Twintig minuten kon KDO van de voorsprong genieten, want toen wist de thuisploeg gelijk te maken. Een steekbal werd door de Kwakelse defensie verkeerd beoordeeld, waardoor de spits van DSS de 1-1 kon aantekenen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft bleef KDO goed voetballen en via diverse leuke combinaties waren de Kwakelaars minimaal gelijkwaardig aan subtopper DSS. De wedstrijd kwam echt tot leven toen DSS in de 70e minuut een makkelijk gegeven penalty kreeg na een vermeende handsbal van KDO. De strafschop werd benut, zodat het 2-1 werd. Trainer Raymond de Jong reageerde direct op deze achterstand door middenvelder Joris Kortenhorst te vervangen voor aanvaller Rick Kruit. Met vier aanvallers gingen de Kwakelaars op jacht naar de gelijkmaker. Even later moest KDO echter een domper te verwerken toen Doron Borger ‘pootje haakte’ bij zijn tegenstander. De scheidsrechter, die in de eerste helft naar behoren floot, beoordeelde dit als natrappen, waardoor Doron met rood naar de kleedkamer werd gestuurd.

Met tien man bleef KDO goed meedoen in de wedstrijd en claimde een in de 85e minuut een penalty toen Joeri Stange om zijn mannetje heen ging en moedwillig werd geblokkeerd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter, die steeds minder controle kreeg over het levendige duel, wuifde dit voorval weg, tot grote verbazing van het Kwakelse kamp. Toch leek Jim Klijn in de 90e minuut de zo verdiende gelijkmaker te maken, maar ook in deze situatie wist de scheidsrechter op een negatieve manier voor KDO zijn stempel drukken. Jim Klijn, die duidelijk achter de bal stond, kreeg een breedte bal op een presenteerblaadje aangespeeld en schoot de 2-2 binnen. De rapen waren voor KDO gaar, want de scheidsrechter honoreerde een vlagsignaal was de DSS-grensrechter, waardoor het doelpunt van Jim werd ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. In de daaropvolgende aanval wist DSS wel te scoren, zodat er een 3-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Met een beetje meer geluk had KDO vanmiddag goede zaken kunnen doen in het klassement, maar niks bleek minder waar. Aankomende zondag kan het eerste gelukkig op orde zaken stellen als Blauw-Wit Amsterdam naar De Kwakel toekomt. Om 14:00 uur spelen de Kwakelaars dan tegen de nummer laatst van de derde klasse C.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Doron Borger, Joris Kortenhorst (75e Rick Kruit), Jim Klijn, Bart van der Tol, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.

Schrijf je hier nu in voor de voetbalquiz bij KDO op vrijdag 14 november 2014!