Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Dapper KDO 2 onderuit tegen Legmeervogels 2

7 oktober 2012

Voor het tweede van KDO stond afgelopen zondag de streekderby tegen het sterk geachte Legmeervogels 2 op het programma. In de eerste helft zette KDO direct druk op de bal over het gehele veld, waarvoor het na vijf minuten ook beloond werd via Martin Bax. Na een lange solo van Elton Shehu, wist hij zijn maatje Martin te vinden die de bal hard in de linkerhoek schoot, 1-0. Een enorme opsteker voor de Kwakelaars en de Uithoornaars wisten zich op dat moment geen raad met de strijdlust van KDO.  Naarmate de eerste helft vorderde, werd duidelijk dat Legmeervogels over meer voetballend vermogen beschikt dan de Kwakelaars, die met inzet veel konden compenseren. Na een half uur spelen kwam Legmeervogels toch op gelijke hoogte, nadat de Kwakelse verdediging werd uitgespeeld, 1-1. Vlak voor rust kreeg centrumspits Elton Shehu de kans om KDO op voorsprong te zetten, maar doordat hij te lang wachten met schieten, ontsnapte Legmeervogels aan een achterstand.

In de tweede helft was er sprake van eenzelfde spelbeeld. Invaller Stefan Stolwijk was met een schot vanaf twintig meter dichtbij de 2-1, maar zijn prachtige schot belandde op de kruising. Pech voor KDO. Legmeervogels kreeg in het vervolg van de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd en werd daarvoor in de 70e minuut beloond toen een afgeslagen bal uit een corner in de linkerbovenhoek werd geschoten, 1-2.  In de laatste minuten van de tweede helft wist de Uithoornaars zelfs nog twee keer te scoren, waardoor de uitslag groter werd dan dat de verschillen op het veld waren, 1-4. Tot overmaat van ramp kreeg Elton Shehu in de 88e minuut nog een rode kaart nadat hij zijn tegenstander natrapte.

Aanstaande zondag speelt het tweede uit om 11:30 uur tegen middenmotor Bloemendaal. Hopelijk is deze dag het geluk wel aan Kwakelse zijde!