<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • Diemen gelukkige winnaar tegen KDO

7 oktober 2012

Na de overwinning van vorige week tegen Nederhorst, speelde het eerste van KDO vandaag thuis tegen Diemen. Diemen, net als KDO, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse, had op voorhand één punt minder behaald dan de Kwakelaars. Voor KDO was het dus zaak om dit verschil minimaal in stand te houden.

In de eerste helft gokte KDO op de uitvallen van Joeri Stange en Sven Vlasman, maar doordat het spel van beide kanten  moeizaam verliep, werd er weinig gecreëerd. De beste kans was voor Diemen na een half uur spelen, echter wist doelman Peter Onderwater knap te redden op een schot recht voor zijn doel. De warrig leidende scheidsrechter gaf in de eerste helft twee gele kaarten aan KDO, één aan Joeri Stange en één aan Jelle de Jong.

In de tweede helft probeerde KDO door meer druk naar voren te zetten, gevaar te stichten. Bobby Uitermarkt was na een uur spelen dichtbij de openingstreffer, maar een Diemense verdediger redde zijn ploeg aan een achterstand. Trainer Raymond de Jong hoopte vervolgens onder andere via invaller A1-speler Menno Lingeman verwarring te stichten achterin bij Diemen. De ploeg uit Diemen probeerde met een aantal schoten vanaf twintig meter op voorsprong te komen, maar KDO hield stand. Waar de wedstrijd vervolgens leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, kregen de Kwakelaars in de 82e minuut een forse domper te verwerken doordat Diemen uit het niets wist te scoren. Joeri Stange werd onderuit gehaald op zijn eigen helft, echter werd hier onterecht niet voor gefloten. Uit de aanval die volgde kon een middenvelder van Diemen op de rand van het zestienmetergebied succesvol vrij uithalen, 0-1. KDO was van slag en deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar het goed verdedigende Diemen wist van geen wijken.

Door deze nipte nederlaag is KDO gelijk vier plaatsen gedaald op de ranglijst en staat nu op de negende plek. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:30 uur in Utrecht tegen het hoogstaande Kampong. Voor deze uitwedstrijd is er een speciale touringcar geregeld voor de spelers en begeleiding. Voor degene die met deze groep mee willen reizen, is het mogelijk om zich aan te melden bij René de Jong achter de bar. Voor slechts € 5,- kunt u zowel heen als terug gaan genieten van een hopelijk succesvolle voetbalmiddag voor KDO 1. De financiering van de bus wordt aangeboden door het veldvoetbalbestuur en de spelerspot.

Let op: de bus vertrekt aanstaande zondag om 12:30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Vuurlijn!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman (85e Martin Bax), Erik Verbruggen, Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff (70e Marco Rijbroek), Joeri Stange, Jelle de Jong (55e Menno Lingeman).