Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO toont karakter tegen laagvlieger DSS

22 maart 2015

Na het mislopen van de tweede periodetitel van vorige week tegen AGB, speelde KDO afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen DSS. De Haarlemse ploeg kende een goede eerste periode waarin maar liefst zeventien punten werden behaald. In de daaropvolgende tien wedstrijden werden er slechts drie punten behaald door DSS,  waardoor de Haarlemmers op voorhand van de wedstrijd op de elfde plaats stonden. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over de geschorste Michael Meijer en de geblesseerden Mitchell Smits en Menno Lingeman. Daarentegen stond de terugkeer van Joeri Stange en Maurice Bartels in de basiself van KDO.

In de eerste helft kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. De Kwakelaars kregen een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar de voorhoede van KDO was niet scherp genoeg in de afronding. Nadat Peter Onderwater in de 35e minuut met een fraaie redding een bal uit de kruising plukte, was het vlak voor rust toch raak voor DSS. Na een strakke voorzet van de rechterkant kon de Haarlemse spits van dichtbij de 0-1 binnenschieten.

Na de rust ging KDO aanvallender voetballen, waarbij middenvelders Bart van der Tol en Maurice Bartels zich steeds meer voorwaarts lieten gelden. In de 47e minuut maakte DSS onverwacht, vanuit een scrimmage na een uitbal, de 0-2. In plaats van in paniek raken bleef KDO rustig en kwam in de 50e minuut gelukkig op 1-2. Vanuit een lange bal van Joris Kortenhorst liep Sven Vlasman slim door en schoot vervolgens de eerste Kwakelse treffer van de middag hard tegen de touwen. De grensrechter van DSS vlagde nog voor buitenspel, maar de sterk acterende scheidsrechter wuifde dit terecht weg.

Na dit doelpunt van KDO was het aan doelman Peter Onderwater te danken dat het geen 1-3 werd. In één op één situaties en met hoge ballen kwam Onderwater steeds weer als winnaar uit de strijd. Waar DSS verzuimde te scoren, deden de Kwakelaars dit aan de andere kant van het veld wel. Na een vrije trap van Maurice Bartels schoot de alerte Rick Kruit op het randje van buitenspel de bal over de uitkomende doelman heen, 2-2.

Na deze gelijkmaker kon de wedstrijd nog alle kanten opgaan, maar werd uiteindelijk in de slotfase in Kwakels voordeel beslist. In de 82e minuut speelde Maurice Bartels de bal vanuit een corner op Joeri Stange. Stange ging langs zijn man en schoot de bal hard voor het doel, waarna Rick Kruit koelbloedig was in het vijfmetergebied en met zijn voet de 3-2 binnenschoot. Een paar minuten later gooide invaller Mathijs van Rijn de wedstrijd op slot, toen hij na een geplaatste vrije trap van de uitblinkende Joris Kortenhorst, de 4-2 binnenkopte, wat ook de eindstand betekende.

Door deze driepunter blijft KDO op de vijfde plaats staan en volop meedoen in de strijd om de derde periodetitel. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur uit op het sportpark Sloten tegen de rode lantaarndrager Blauw Wit Amsterdam.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst, Mathijs Molleman, Doron Borger, Bart van der Tol (60e Mathijs van Rijn), Maurice Bartels, Timo Kas, Rick Kruit, Sven Vlasman (85e Sjors Kas) en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.