Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Zuur puntenverlies voor KDO in thuiswedstrijd tegen Schoten

12 april 2015

Na een Paasweekeinde zonder voetbal voor de Kwakelaars, kwam afgelopen zondag het laaggeplaatste Schoten op bezoek in De Kwakel. Eerder dit seizoen speelden beide teams tegen elkaar in Haarlem-Noord. Schoten won deze wedstrijd destijds verdiend met 3-1. Voor KDO tegen Schoten de schone taak om de zure nasmaak van de uitwedstrijd weg te spoelen en de drie punten in De Kwakel te houden. Trainer Raymond de Jong kon tegen Schoten nagenoeg beschikken over een nagenoeg fitte selectie, waardoor onder andere Maurice Bartels en Mathijs van Rijn op de bank begonnen.

In de eerste helft had KDO de wind in de rug en speelde Schoten bij vlagen van het kastje naar de muur. In de eerste tien minuten hadden de Kwakelaars al ruim afstand kunnen nemen van het, tegen degradatie voetballende Schoten, maar met name Rick Kruit was tot twee keer toe ongelukkig in zijn afronding. In de 25e minuut was opnieuw Rick Kruit dichtbij de openingstreffer maar op één meter van het doel schoot Rick de bal op de lat, na een goede voorzet van Joris Kortenhorst. Toch was het drie minuten later wel raak voor KDO. Nadat Joeri Stange de bal op de lat schoot, bediende Rick Kruit in de rebound Timo Kas op maat, die vervolgens de bal knap in de lange hoek plaatste, 1-0. KDO profiteerde in de eerste helft veelvuldig van de ruimte die achterin werd weggeven bij Schoten doordat ze slechts met drie verdedigers acteerden. In de 36e minuut was het dan ook niet verrassend dat de Kwakelaars hun tweede doelpunt van de middag wisten te maken. Na een geplaatste corner van Bart van der Tol kon rechtsback Danny ten Hoope van dichtbij de 2-0 binnenschieten, wat ook de ruststand zou betekenen.

In het begin van de tweede helft waren de rollen drastisch omgedraaid, mede doordat de Kwakelaars tegen de wind inspeelden. KDO stond in de beginfase na de thee ook niet goed doordat sommige spelers zichtbaar ongeconcentreerd leken te zijn. Hiervan profiteerde Schoten in het eerste kwartier optimaal. In de 48e minuut belandde een voorzet van Schoten op de hand van verdediger Danny ten Hoope in het eigen zestienmetergebied, waardoor de Haarlemmers een penalty kregen. Ten Hoope ontsnapte hierbij aan zijn tweede gele kaart, maar gescoord werd er wel, 2-1. Vier minuten later werd er matig uitverdedigd door KDO, hierdoor kreeg Schoten een man-meer situatie die ze maximaal uitbuitten en zo de gelijkmaker aantekenden, 2-2. En tot overmaat van ramp kwam Schoten in de 57e minuut zelfs op voorsprong. Een voorzet die door iedereen gemist werd, werd uiteindelijk bij de tweede paal binnengeschoten. Grote vraag hierbij was of het wel of geen buitenspel was, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt, tot groot ongenoegen van KDO, goed, zodat het 2-3 werd.

Met de verse invallers Maurice Bartels en Mathijs van Rijn binnen de lijnen gingen de Kwakelaars op jacht naar de gelijkmaker. Beide spelers voegden op dat moment iets toe aan het Kwakelse spel: Maurice speelde met veel venijn en Mathijs won diverse duels. In de 72e minuut kwam de ploeg van Raymond de Jong, mede hierdoor, ook op gelijke hoogte. Maurice Bartels speelde Rick Kruit in, die met een keurige boogbal Mathijs van Rijn op zijn hoofd aanspeelde. Van Rijn kon vervolgens bij de tweede paal de 3-3 binnenkoppen. Gesteund door deze gelijkmaker ging KDO in de slotfase van de wedstrijd op jacht naar de overwinning die erin de 87e minuut ook leek te komen. Wederom was het Rick Kruit die strakke voorzet wist af te leveren vanaf de rechterkant op Mathijs van Rijn. Van Rijn, zeer gretig ingevallen, etaleerde zijn klasse door bij de tweede paal de bal snoeihard in de kruising te koppen, 4-3.

Niks leek een volgende driepunter voor KDO meer in de weg te liggen, maar toch ging het in de 93e minuut nog mis. Rick Kruit speelde de bal ter hoogte van de middenlijn uit omdat Joris Kortenhorst geblesseerd op het veld lag. In de daaropvolgende ingooi van Schoten werd de bal in de diepte gespeeld, waarop KDO achterin matig anticipeerde. Schoten ging direct vol druk zetten, terwijl Mathijs Molleman de verkeerde oplossing koos. In plaats van de bal uit te schieten of blind naar voren te spelen, probeerde Molleman het voetballend op te lossen wat grote gevolgen had. Mathijs verloor de bal, waarna Schoten alsnog de gelijkmaker wist te maken, 4-4. Deze actie verdient zeker geen schoonheidsprijs voor Schoten, maar KDO had deze situatie slimmer moeten uitspelen.

Kortom, in plaats van drie punten hielden de Kwakelaars slechts één punt over aan de ontmoeting met Schoten. Als team heeft KDO echter wel karakter getoond, maar uiteindelijk voelde het toch als nederlaag. Door dit gelijkspel blijft KDO op de vierde plaats staan in de derde klasse C. Volgende week spelen de Kwakelaars een uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwanenburg. Met het oog op de derde periodetitel is Zwanenburg (met drie punten minder dan KDO) op dit moment de grootste concurrent voor de Kwakelse ploeg. De wedstrijd begint om 14:00 uur en we hopen dat uw onze ploeg deze middag ook weer komt steunen!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope (50e Maurice Bartels), Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger, Joris Kortenhorst (90e Fabian van der Hulst), Bart van de Tol (60e Mathijs van Rijn), Timo Kas, Rick Kruit, Sven Vlasman en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.