Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO pakt, ondanks twee gemiste strafschoppen, drie punten in Landsmeer

20 september 2015

Na het spraakmakende 3-3 gelijkspel van vorige week tegen Hercules Zaandam, reisde KDO 1 afgelopen zondag af naar Landsmeer voor de wedstrijd tegen IVV. Voor KDO was IVV op voorhand een onbekende tegenstander, hierdoor lag in de wedstrijdbespreking de nadruk op het eigen positiespel. Trainer Raymond de Jong ruimde deze middag een basisplaats in voor Doron Borger en Bart Hoving, dit ging ten koste van Erik Verbruggen en Jeroen de Jong.

In de eerste helft kreeg KDO veelal ruimte om op te bouwen doordat de voorhoede van de thuisploeg nauwelijks druk zette op de Kwakelse achterhoede. In de 10e minuut wist Rick Kruit Mathijs van Rijn één op één met de Landsmeerse doelman te zetten, maar laatstgenoemde faalde, in tegenstelling tot vorige week, nu wel. IVV gokte op de dode spel situaties met hun grote en fysiek sterke spelers. In de 24e minuut kwamen de Kwakelaars toch wel verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Jim Klijn ging om de muur heen op de paal. In de daaropvolgende rebound kwam de bal voor de voeten van Mathijs Molleman die, van dichtbij, de 0-1 wist binnen te schieten. Na deze voorsprong deed KDO er alles aan om ruimer afstand te nemen van de Landsmeerders. Onder andere Rick Kruit had de 0-2 op zijn schoen, maar oog in oog met de sluitpost van IVV, wist Kruit het net niet te vinden. Aan de andere kant redde Joris Kortenhorst op de lijn en was keeper Peter Onderwater alert in gevaarlijke situaties voor zijn doel. Met een 0-1 voorsprong werd even later de rust bereikt.

In de tweede helft wist Joeri Stange de winnaar te worden in een gevecht om de bal in het zestienmetergebied. Stange leek vervolgens de 0-2 te maken, maar werd om een discutabele reden terug gefloten door de scheidsrechter, omdat hij te hard het duel met de doelman van IVV zou zijn ingegaan. In de 65e minuut omspeelde diezelfde Stange zijn tegenstander op de achterlijn en werd daarna onderuitgehaald, wat resulteerde in een strafschop voor KDO. Maurice Bartels ging achter de bal staan, nam zijn penalty goed, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Geen 0-2 voor KDO en IVV rook haar kansen op een resultaat in eigen huis. De thuisploeg werd steeds gevaarlijker, maar gelukkig verkeerde doelman Peter Onderwater deze middag in uitstekende vorm. Meerdere malen leek IVV de gelijkmaker aan te tekenen, maar telkens was Onderwater een sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

In de 78e minuut soleerde Menno Lingeman aan de andere kant van het veld door de Landsmeerse verdediging heen en bood Maurice Bartels een grote kans op de bevrijdende tweede treffer. Echter stuitte de bal licht op, waardoor het schot van Bartels hoog over het doel van IVV verdween. Waar KDO verzuimde het duel te beslissen, In de knotsgekke slotfase nam de druk op de Kwakelse verdediging toe, maar ook IVV had deze middag zijn vizier niet op scherp staan. Diep in de blessuretijd werd Joeri Stange opnieuw onderuitgehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO voor de tweede keer mocht aanleggen vanaf elf meter. Stange ging zelf achter de bal staan, maar hij schoot tegen de keeper van IVV aan. Tot grote opluchting van de Kwakelaars floot de scheidsrechter even later af, waardoor de eerste overwinning voor KDO dit seizoen in de competitie een feit was.

Voor beide doelmannen was er deze middag een positieve hoofdrol weggelegd in Landsmeer. Gelukkig werden de twee gemiste strafschoppen KDO niet fataal doordat Peter Onderwater zijn doel diverse malen knap schoon wist te houden. Volgende week speelt KDO om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen DSOV uit Vijfhuizen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Jim Klijn (88e Bart van der Tol), Bart Hoving, Maurice Bartels (89e Erik Verbruggen), Rick Kruit (70e Menno Lingeman), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.