Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • OSV verslaat KDO in winderig spektakelstuk met 4-2

15 november 2015

Na de gevoelige 0-2 thuisnederlaag van vorige week tegen Diemen, speelde KDO afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen OSV. Zonder de geblesseerden Maurice Bartels (rug), Peter Onderwater (rug), Mathijs van Rijn (lies) en vakantieganger Mathijs Molleman, begonnen de Kwakelaars aan de wedstrijd in Amsterdam-Noord. Op sportpark Oostzanerwerf speelde de harde wind een belangrijke factor op het, goed te bespelen, kunstgrasveld.

In de eerste helft had KDO voor de wind en kreeg het van OSV veelvuldig ruimte om op te bouwen. Hierdoor had de ploeg van trainer Raymond de Jong het meeste balbezit en wist via indraaiende corners in de beginfase gevaar te creëren. In de 17e minuut stond KDO echter, tegen de verhouding in, met 1-0 achter. Een voorzet vanaf de rechterkant van OSV werd bij de eerste paal gemist, waarna de linksbuiten van de thuisploeg, Doron Borger aftroefde en de openingstreffer binnenkopte. Tot grote opluchting van het Kwakelse kamp kreeg KDO twee minuten later een makkelijke gegeven strafschop, vanwege duwen van de Amsterdamse doelman. Rick Kruit ging achter de bal staan en schoot hard en zuiver de 1-1 tegen de touwen. OSV was hierdoor duidelijk van slag en uitte regelmatig verbaal zijn ongenoegen richting de scheidsrechter. Toch konden de Kwakelaars niet verder profiteren van deze moeizame fase van de Amsterdammers. De thuisploeg rechtte haar rug en kwam in de 33e minuut zelfs op voorsprong. Na een strakke voorzet vanaf de achterlijn van KDO kon de spits van OSV, op twee meter van het doel, de 2-1 aantekenen. Tot aan de rust hadden de Kwakelaars hun handen vol aan het dynamische middenveld van OSV en mocht het van geluk spreken dat het bij 2-1 bleef.

Na de rust leek KDO voor een onmogelijke opgave te staan met de tegenwind waartegen het ook diende te spelen. Niets bleek minder waar, want de Kwakelaars werden achterin nauwelijks vastgezet en bleven ruimte krijgen om te voetballen. De ballen kwamen beter aan dan in de eerste helft en in de 55e minuut kwam KDO op gelijke hoogte. Na een geplaatste bal van Joeri Stange op Rick Kruit, nam laatstgenoemde de bal in één keer op zijn schoen en bediende Erik Verbruggen perfect op maat. Linksback Verbruggen gleed vervolgens bekwaam de 2-2 binnen. Vijf minuten later kreeg Joeri Stange de ideale mogelijkheid om de 2-3 aan te tekenen, maar na een goede voorafgaande actie aan de rechterkant van Doron Borger, schoot Stange de bal op vijf meter van het doel jammerlijk tegen de keeper van OSV aan.

De thuisploeg loerde in de tweede helft via lange ballen op zijn kansen en dit recept wierp in de 69e minuut zijn vruchten af. De linksbuiten van OSV ontving de bal en wist met een precieze voorzet de handige rechtsbuiten te bereiken, die de 3-2 binnengleed. Grote vreugde bij de thuisploeg en een verslagen indruk bij KDO als gevolg. In de 77e minuut besliste OSV de wedstrijd definitief, toen de Amsterdammers optimaal wisten te profiteren van een miscommunicatie tussen Michael Meijer en doelman Tim te Brink, 4-2. Dit doelpunt was ook de laatste van de wedstrijd, zodat KDO voor de tweede week op rij met lege handen stond na afloop van de wedstrijd.

Door deze nederlaag staan de Kwakelaars nu op een gedeelde achtste plaats in de derde klasse C. Het verschil tussen de nummer drie OSV en nummer twaalf Buiksloot bedraagt op dit moment slechts zes punten. Kortom, KDO zal in deze competitie veel punten nodig gaan hebben om in vroeg stadium uit de onderste regionen van het klassement weg te blijven. Met deze missie kan KDO over twee weken beginnen als nummer zes Ouderkerk op bezoek komt in De Kwakel. Hopelijk kan Raymond de Jong dan weer beschikken over enkele geblesseerde spelers om zodoende extra kracht in het elftal terug te krijgen. De wedstrijd begint op zondag 29 november om 14:00 uur.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Doron Borger (85e Dennis Pappot), Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Jim Klijn (74e Sjors Kas), Bart van der Tol (74e Menno Lingeman), Timo Kas, Rick Kruit, Bart Hoving en Joeri Stange.

Geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.
    Schrijf je hier in voor de voetbalquiz bij KDO op vrijdag 11 december o.l.v. Theo en Hein Leliveld.