Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO laat zich in slotfase verrassen door Ouderkerk

20 december 2015

Na de 3-1 overwinning van vorige week tegen Arsenal, speelde KDO afgelopen zondag een inhaalwedstrijd tegen Ouderkerk. Ouderkerk had op voorhand drie punten minder behaald dan de Kwakelaars, kortom een echte ‘zes punten wedstrijd’ in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong, die midweeks zijn contract met één jaar verlengde, wijzigde zijn elftal op één plaats ten opzichte van vorige week. Bart Hoving had nog teveel last van zijn hamstringblessure, hiervoor in de plaats maakte Bart van der Tol zijn rentree in het basiselftal.

KDO kwam furieus uit de kleedkamer en wist in een recordtijd van 37 seconden al op voorsprong te komen tegen Ouderkerk. Na een slimme steekbal van Bart van der Tol wist Mathijs van Rijn zijn negende competitietreffer van het seizoen te maken en zette KDO hiermee op 1-0. In de volgende tien minuten hadden de Ouderkerkers duidelijk geen grip op het spel van de Kwakelaars. Tot grote verbazing van het in grote getalen opgekomen publiek wist KDO dit krachtsverschil niet uit te buiten in een tweede Kwakels treffer. Vooral rechtsbuiten Menno Lingeman stichtte in de beginfase veelvuldig gevaar, maar hijzelf en zijn teamgenoten hadden hier meer mee moeten doen.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Ouderkerk steeds beter in de wedstrijd. In de 21e minuut kreeg de ploeg van Don Geuzen hun eerste kans, waarna het vijf minuten later zelfs de gelijkmaker wist aan te tekenen. Na een strakke voorzet vanaf de rechterkant van Ouderkerk, was spits Mitchel Melissen alerter dan de Kwakelse verdediging en wist hij, op drie meter afstand van het doel, de 1-1 binnen te schieten. In de 30e minuut kwam Ouderkerk met de schrik vrij toen Joeri Stange de doelman aan de rechterkant van het zestienmetergebied omspeelde. Hij schoot de bal vervolgens hard in de linkerhoek, maar ternauwernood kon er een Ouderkerkse verdediger de bal van de lijn afhalen. Met een 1-1 stand werd een kwartier later de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO al snel onder druk van Ouderkerk te staan. In de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf kregen de bezoekers onder andere twee corners, maar KDO hield stand. Even later won Bart van der Tol zijn kopduel op het middenveld en speelde Mathijs van Rijn in. Van Rijn zag Menno Lingeman in vrijstaande positie staan en bediende hem op maat. Lingeman liep door richting de Ouderkerkse doelman en schoot de bal tussen zijn benen door en maakte de 2-1 voor KDO. In de daaropvolgende fase ging Ouderkerk meer druk naar voren zetten, waardoor de Kwakelse opbouw moeizamer ging verlopen. Op het middenveld wisten de bezoekers daarnaast steeds meer duels te winnen, zodat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

In de 75e minuut kreeg KDO echter aan de andere kant van het veld een perfecte mogelijkheid om de 3-1 te maken. Na een bekeken pass van aanvoerder Timo Kas op Joeri Stange, kon laatstgenoemde alleen op doel aflopen. In plaats van de keeper uit te spelen, schoot Stange de bal tegen de uitkomende doelman aan, waardoor een grote kans niet verzilverd werd. Vijf minuten later voorkwam Tim ten Brink met een katachtige redding de 2-2, toen hij een geplaatst schot in zijn linkerhoek vakkundig pareerde. Waar KDO leek af te stevenen op een 2-1 overwinning, kwam Ouderkerk in de 91e minuut alsnog langszij. Vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld, wist Ouderkerker Reinoud Harmsen de bal in ene in de linkerhoek te schieten, 2-2. Enkele minuten later floot de goed leidende scheidsrechter af, waardoor KDO ‘slechts’ één punt overhield aan het treffen met Ouderkerk.

Door dit gelijkspel gaat KDO als nummer zeven de winterstop in. Met achttien punten uit dertien wedstrijden staan de Kwakelaars negen punten achter koploper AGB en zeven punten voor op nummer laatst Zwanenburg. Kortom, na de winterstop zullen de Kwakelaars allereerst definitief afscheid willen nemen van de onderste regionen en wie weet tot wat dat zal gaan leiden. Via deze weg wenst de selectie van KDO iedereen fijne feestdagen toe en wij hopen jullie in 2016 weer veelvuldig langs de lijn te zien!

Opstelling KDO: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Maurice Bartels (67e Mathijs Molleman), Bart van der Tol, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange (88e Rick Kruit).

Geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.
    Klik hier voor wedstrijdfoto's van KDO - Ouderkerk.