<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • KDO morst dure punten in Amsterdam-Oost

20 maart 2016

Na de gevoelige 1-2 thuisnederlaag van vorige week tegen buurman Roda’23, stond voor KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Fortius op het programma. De Kwakelaars wonnen eerder dit seizoen met 3-2 van de ploeg uit Amsterdam-Oost. Op het sportpark Middenmeer kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over de geblesseerde Maurice Bartels en de geschorste Joris Kortenhorst. Hiervoor in de plaats startten Bart van der Tol op het middenveld en Erik Verbruggen als linksback.

KDO begon de wedstrijd tegen Fortius goed en in de vijfde minuut was rechtsbuiten Menno Lingeman dichtbij de openingstreffer. Na een indirecte vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied kwam de bal voor de voeten van Lingeman, die zijn inzet vervolgens via de binnenkant van de paal terug het veld in zag komen. Na elf minuten spelen kopte spits Mathijs van Rijn bij de eerste paal, in kansrijke positie, de bal net over de kruising. Naarmate de eerste helft vorderde hadden wederom Menno Lingeman, Bart Hoving en Joeri Stange de 0-1 kunnen maken, maar het leek wel of de scherpte voor het vijandige doel deze middag ontbrak bij KDO. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Vlak na de rust zorgde een indraaiende vrije trap van Bart van der Tol voor paniek achterin bij de thuisploeg. Echter wisten zowel Mathijs van Rijn als Michael Meijer het laatste, beslissende zetje niet te geven en kwam Fortius wederom met de schrik vrij. Waar KDO dus verzuimde om de Amsterdammers op de pijnbank te leggen, was het Fortius die in de 58e minuut wel wist te scoren. Na een weergaloze actie van de plaatselijke rechtsbuiten, waarbij hij eerste twee KDO-ers omspeelde schoot hij vervolgens de bal op zeer behendige wijze in de kruising, 1-0. Lang kon Fortius echter niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later kreeg KDO een penalty, nadat Menno Lingeman onrechtmatig werd vastgehouden in het zestienmetergebied. Bart van der Tol ging achter bal staan en schoot feilloos de 1-1 tegen de touwen. De Kwakelaars poogden door het inbrengen van Rick Kruit in de 65e minuut extra stootkracht voorin te bewerkstelligen. Dit leidde helaas niet tot het gewenste effect, want in de 75e minuut kwam Fortius, tot overmaat van ramp, op 2-1. KDO deed erin de slotfase alles aan om het tij te keren, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze jammerlijke en onnodige nederlaag dient KDO in plaats van naar boven naar beneden te gaan kijken op de ranglijst. De Kwakelaars staan nu op de zevende plaats, maar hebben in de laatste zes wedstrijden zeker nog twee overwinningen nodig om zich definitief veilig te spelen in de derde klasse C. In het paasweekeinde is KDO vrij, waarna op 3 april de competitie wordt hervat met zware uitwedstrijd tegen titelkandidaat Diemen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen (65e Rick Kruit), Bart van der Tol (78e Jim Klijn), Menno Lingeman, Timo Kas, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Klik hier voor de stand in de derde klasse C.