<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO 2 boekt zwaarbevochten overwinning tegen Limmen

28 oktober 2012

Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Limmen op het programma. De ervaren rotten van Limmen hadden op voorhand één punt meer dan de Kwakelaars, waardoor KDO bij winst prima zaken zou kunnen doen.

In de eerste helft was het tweede duidelijk de beter voetballende ploeg en gokte Limmen in één van hun spaarzame uitvallen op succes. Na een half uur spelen kwam KDO verdiend op 1-0 via Martin Bax. Op aangeven van Elton Shehu vanaf de rechterkant, wist Martin oog in oog met de keeper met de buitenkant van zijn voet de openingstreffer aan te tekenen. Na de 1-0 kregen de Kwakelaars mogelijkheden om hun voorsprong uit te breiden, maar helaas verdween onder andere een schot van Elton Shehu op de lat.

In de tweede helft liet Limmen direct zien zich niet zo maar verloren te geven. KDO speelde met de wind en de zon tegen en kwam steeds vaker onder druk te staan. De uitvallen van KDO waren daarentegen veelvuldig gevaarlijk, maar het tweede kon de wedstrijd niet definitief beslissen. Tien minuten voor tijd wist Limmen op 1-1 te komen, waardoor de Kwakelaars even de weg kwijt waren. Tot grote opluchting van KDO stuitte twee minuten later een bal van Limmen op de binnenkant van de paal achter doelman Tim ten Brink en ontsnapte de Kwakelaars. KDO liet zich het kaas niet van het brood eten en bleef strijden voor elke bal. In de 87e minuut kreeg het tweede loon naar werken, want na een perfecte voorzet van Mathijs van Rijn vanaf links, kon Martin Bax van dichtbij eenvoudig de 2-1 binnenschieten, waardoor de drie punten uiteindelijk toch in De Kwakel zouden blijven.

Door deze uiterst nuttige overwinning is KDO gestegen naar de zesde plaats op de ranglijst. Deze positie is enigszins vertekend aangezien alle ploegen onder het tweede minder wedstrijden hebben gespeeld. Neemt niet weg dat de Kwakelaars in de tweede klasse op de goede weg zijn en volgende week wellicht kunnen gaan stunten tegen nummer twee Stormvogels. De wedstrijd begint om 11:00 uur op sportpark Zeewijk.