Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Terechte nederlaag voor KDO 2 tegen Stormvogels

4 november 2012

Voor het tweede van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Stormvogels op het programma. De ploeg uit IJmuiden had alle vijf de voorgaande wedstrijden winnend weten af te sluiten. In de eerste helft was Stormvogels de ploeg die het spel maakte, maar KDO stond in het eerste half uur zijn mannetje en verdedigde als een hecht blok. Toch was het de thuisploeg die in de 35e minuut op voorsprong kwam, nadat een schot van twintig meter in de kruising verdween, 1-0. Een minuut later scoorde Stormvogels opnieuw nadat er in het vijfmeter gebied te gemakzuchtig werd verdedigd, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft gooide KDO alle schroom van zich af en ging direct druk zetten op de verdediging van Stormvogels. De IJmuidense ploeg was hier duidelijk door van slag en de Kwakelaars kwamen beter in de wedstrijd. In de 55e minuut werd KDO hiervoor beloond met een aansluitingstreffer. Na een prima aanval via Rob Rewijk en Joost Samson kon Jean-Paul Verbruggen vervolgens eenvoudig de 2-1 binnenschieten. KDO bleef streden voor wat het waard was, maar Stormvogels was in deze wedstrijd individueel sterker dan het tweede en wist nog twee keer te scoren in het restant van de wedstrijd.

Door deze 4-1 nederlaag staat het tweede nu op de achtste plaats op de ranglijst.
    Volgende week is het tweede vrij, waarna het op 18 november de competitie hervat tegen nummer drie RKAV Volendam 2