Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO ondanks nipte nederlaag kampioen in de 3e klasse A

8 mei 2017

Met nog twee speelrondes te gaan, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen SJZ op het programma. Bij winst op de ploeg uit Zoeterwoude konden de Kwakelaars kampioen worden in de 3e klasse A. Bij een gelijkspel of nederlaag was het afhankelijk van het resultaat van Alphen, die uitspeelde in Oude Wetering tegen het stugge WVC. Op voorhand had KDO namelijk vier punten meer dan concurrent Alphen weten te bemachtigen. De selectie van KDO vertrok op deze spannende dag om 12:00 uur met de bus richting Zoeterwoude, waarbij er ook diverse supporters meereden.

Trainer Raymond de Jong besloot om met de half fitte spelers Mitchel Smits en Jim Klijn op de bank te starten. Hieronder was er onder andere een basisplaats op de backposities voor Nick Smits en Erik Verbruggen. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wist KDO een zwaarbevochten 3-1 overwinning te bewerkstelligen. Onder zeer grote publieke (Kwakelse) belangstelling ging de wedstrijd om 14:00 uur van start in Zoeterwoude.

Al snel werd duidelijk dat SJZ de overwinning op deze middag niet cadeau zou doen. De allereerste kans was namelijk al binnen twee minuten voor de thuisploeg, waardoor de Kwakelaars met de schrik vrijkwamen. De spanning was merkbaar bij KDO, maar tot groot genoegen van alle Kwakelaars wist jarige job Rick Kruit de eerste kans voor de Kwakelaars direct te verzilveren. Op aangeven van Bart Hoving, ontving Kruit de bal, omspeelde de doelman van SJZ en schoot uiterst beheerst de 0-1 tegen de touwen. Een zeer bijzonder moment voor de ijverige 32-jarige Rick, die hiermee zijn tiende treffer van het seizoen maakte. Lang kon KDO echter niet genieten van de voorsprong, want in de 19e minuut wist SJZ de gelijkmaker te maken. Na een solo aan de linkerkant van het veld van de linksback van de thuisploeg, wist hij zijn linkermiddenvelder te bereiken, die op tien meter afstand de 1-1 binnenschoot. Na een zenuwslopende eerste helft werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand. Ondertussen was het in Zoeterwoude ook al duidelijk dat WVC met 2-1 voor stond tegen Alphen. Op basis van de huidige ruststanden zou KDO dus kampioen gaan worden in de 3e klasse A.

Toch kwamen de Kwakelaars in de 52e minuut bedrogen uit toen SJZ, niet geheel tegen de verhouding in, de 2-1 maakte. Nadat een voorzet vanaf de rechterkant moeizaam werd weggewerkt door rechtsback Nick Smits in het zestienmetergebied, was SJZ alert en profiteerde van dit buitenkansje, 2-1. De wedstrijd golfde hierna op en neer, zo kreeg de thuisploeg kansen op 3-1, terwijl KDO enkele malen dichtbij de 2-2 was. Zo schoot middenvelder Bart van der Tol in de 70e minuut op de lat en wist de SJZ-doelman op fantastische wijze een schot van Joris Kortenhorst tegen te houden. Ondanks de omschakeling naar het 3-4-3 systeem bleef het felbegeerde tweede doelpunt uit voor KDO. Na ruim negentig minuten spelen floot de scheidsrechter, die deze middag grossierde in het uitdelen van gele kaarten, af.

Tot grote opluchting van KDO liet WVC zich deze middag van haar allerbeste kant zien door met 4-1 te winnen van Alphen. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken in Oude Wetering was het kampioenschap voor KDO een feit en kon het feest los gaan barsten. Allereerst op het sportpark in Zoeterwoude, gevolgd door een sfeervolle terugreis in de bus. In De Kwakel aangekomen stond er een platte kar klaar om de selectie een ereronde door het dorp te geven. Aangekomen bij KDO werd trainer Raymond de Jong ‘als kampioenstraditie’ in de sloot gegooid, waarna er een erehaag in de kantine volgde, waarbij elke spelers en/of begeleider vol enthousiasme werd ontvangen door de trouwe supporters. Volgend seizoen zal KDO zal voor het eerst in haar historie actief zijn in de 2e klasse, een unieke prestatie! Uiteindelijk was het een zeer bijzondere 7 mei, exact vijf jaar geleden na het plotselinge overlijden van ons alom geliefde Jochem Kok.

Aanstaande zondag speelt KDO om 14:00 uur thuis tegen Voorschoten’97. Voor de Kwakelaars zal deze wedstrijd met name in het teken staan van het afscheid nemen van de stoppende selectiespelers, waaronder Bart van der Tol en Rick Kruit. Voorschoten’97 is nog volop in de race voor de derde periodetitel en zal erop gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten in De Kwakel.

Tot slot wilt de selectie van KDO eenieder super bedanken voor zijn/haar bijdrage dit seizoen. Mede door de onvoorwaardelijke steun van alle supporters en regionale media, hebben de Kwakelaars deze prachtige prestatie kunnen leveren!

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de actuele stand in de 3e klasse A.

Klik hier voor een video vlak na de wedstrijd van Voetbal in Aalsmeer.

Klik hier voor de fantastische ontvangst bij KDO voor de spelersgroep plus begeleiding.

Klik hier voor meer professionele foto's van Jaap Maars van Voetbal in Aalsmeer.