Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Karaktervol KDO pakt met tien man volle buit in Roelofarendsveen

1 oktober 2017
    Na de keiharde kennismaking met de tweede klasse van vorige week, mocht KDO het afgelopen zondag gaan proberen tegen DOSR. In Roelofarendsveen traden de Kwakelaars aan tegen de nummer 11 van vorig jaar in de tweede klasse C. Ten opzichte van vorige week kon trainer Raymond de Jong beschikken over nagenoeg dezelfde selectie. De enige wijziging in de opstelling t.o.v. TAC’90 was de basisplaats van Nick Smits ten koste van Bas Kok. Thijs Plasmeijer begon als rechtermiddenvelder, waardoor Mathijs van Rijn op zijn vertrouwde plek in de spits startte.

Nog lang niet alle supporters hadden hun stekje langs de lijn gevonden, toen KDO al op voorsprong kwam. Binnen één minuut kopte Mitchel Smits uit de corner de 0-1 binnen. Saillant detail: dit betekende het eerste Kwakelse doelpunt ooit in de 2e klasse. Na dit vroege openingsdoelpunt ontspon zich een gelijk opgaand duel in Roelofarendsveen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg zijn eerste kans, maar de lange doelman Jesper Oudshoorn reageerde zeer alert en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Het fysiek sterke DOSR schuwde het duel niet, terwijl KDO probeerde om te profiteren van de wind in de rug. In de 35e minuut waren de Kwakelaars dichtbij de 0-2. Joeri Stange legde de bal echter verkeerd af op zijn broertje Jesse, waardoor een kans om zeep werd geholpen. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan, toen spits Mathijs van Rijn zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en dus mocht gaan douchen. DOSR rook na de rode kaart zijn kans en in de blessuretijd van de eerste helft kwamen ze op gelijke hoogte. Vanuit een corner werd de bal bij de tweede paal ingekopt door Dave Fennes, 1-1. Na deze twee mokerslagen werd de rust bereikt.

Met tien man moesten de Kwakelaars dus in de tweede helft stand proberen te houden tegen ‘de voetbalvereniging uit de Veen’. KDO speelde na rust met alleen Joeri en Jesse Stange in de voorhoede. DOSR, met o.a. oud-KDO trainer Ron Langhout op de bank, wist nauwelijks raad met één man meer. Beide ploegen kwamen amper tot verzorgd positiespel, waardoor er lange tijd geen noemenswaardige hoogtepunten te noteren waren. Voor de Kwakelaars leek het een kwestie van tegenhouden te zijn, maar stiekem bleef KDO hopen op die ene succesvolle uitbraak. Tot groot genoegen van de vele meegereisde supporters maakte de gebroeders Stange in de slotfase van de wedstrijd het verschil. Via een klutsbal kreeg Jesse Stange de bal, behield het overzicht en zag Joeri vrijstaan. Met uiterste precisie kwam de bal dan ook in de voeten van Joeri, die vervolgens in de 85e minuut de 1-2 tegen de touwen schoot. De stabiele Kwakelse verdediging gaf in de slotminuten geen krimp, waardoor de eerste driepunter in de tweede klasse even later een feit was.

Door deze zwaarbevochten overwinning is KDO gelukkig al snel van de hatelijke nul af en nestelt het zich in de middenmoot in 2C. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Laakkwartier. Deze degradant vanuit de eerste klasse komt uit Den Haag en pakte afgelopen zondag zijn eerste punt van de competitie na een 1-1 gelijkspel tegen RKDEO.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer, Jesse Stange, Nick Smits, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de stand in de tweede klasse C.