Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Cruciale beslissingen arbiter nekken KDO in Loosduinen

22 april 2018
    Na de 1-3 uitoverwinning van vorige week tegen Alphen, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen het Haagse GDA. In het stadsdeel Loosduinen kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over Menno Lingeman, Roy Verkaik, Joris Kortenhorst, Jim Klijn (geblesseerd) en Mitchel Smits (geschorst). Hierdoor was het met name achterin flink puzzelen om alsnog een representatief elftal samen te stellen. Er waren hierdoor o.a. basisplaatsen voor Max Wessels, Erik Verbruggen en Bas Kok.

In de eerste helft waren er niet veel noemenswaardige gebeurtenissen op het harde en droge grasveld in Den Haag. Het fysiek sterke GDA streed volop voor het vasthouden van de koppositie in de derde periode. KDO, met Sven Vlasman, als inschuivende verdediger, gaf nauwelijks iets weg tegen de nummer 4 van de ranglijst. Vlak voor rust brak de wedstrijd open, toen KDO een vrije trap kreeg en Bas Kok achter de bal ging staan. Kok wist Mathijs van Rijn op maat te bedienen, waardoor laatstgenoemde de 0-1 wist te maken. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg GDA een grote kans op de gelijkmaker, maar ging de bal rakelings de goede kant van de paal. Met een 0-1 voorsprong werd even later de rust bereikt.

Twee minuten na rust had Thijs Plasmeijer een ideale mogelijkheid om KDO op 0-2 te zetten. In zeer kansrijke positie schoot de Kwakelse rechtsbuiten echter over. Vlak hierna wist GDA optimaal te profiteren van balverlies van KDO. Nadat de bal uiteindelijk bij de rechtsbuiten van de thuisploeg kwam, wist hij zijn spits te bereiken, die vervolgens buitenspel stond, maar wel de 1-1 wist aan te tekenen. Het vlaggen van grensrechter Ron Rijnders wuifde de scheidsrechter tot groot ongenoegen van KDO weg. In de 52e minuut drukte diezelfde arbiter opnieuw een negatieve stempel op de wedstrijd voor KDO. Na een bal vanaf de rechterkant die lang onderweg was, liep Mathijs van Rijn zichzelf vrij bij de tweede paal. Toen de bal er was gearriveerd kopte Mathijs knap de 1-2 diagonaal binnen, dacht hij. Scheidsrechter Jung zag tot ieders grote verbazing dat Van Rijn buitenspel zou hebben gestaan, iets wat zelfs enkele supporters van GDA tegenspraken. Helaas dus geen voorsprong voor KDO, maar veel frustratie aan de Kwakelse zijde. Dit werd nog erger toen GDA in de 62e en 63e minuut wel succesvol waren en twee keer wisten te scoren en hiermee op een 3-1 voorsprong kwamen. In de 93e minuut was Mathijs van Rijn doorgebroken en werd onderuitgehaald in het zestienmetergebied, wat leidde tot een strafschop. Van Rijn ging zelf achter de bal staan, schoot beheerst de 3-2 binnen en maakte hiermee zijn viertiende treffer van het seizoen in de competitie. Even later floot de scheidsrechter af en was de 3-2 nederlaag een feit.

Ondanks een aantal afwezigen heeft KDO er tegen GDA alles aangedaan om een goed resultaat neer te zetten. Helaas was het geluk deze middag in Den Haag niet aan onze zijde. De komende twee zondagen heeft KDO geen competitie verplichtingen. Op donderdag 3 mei oefenen de Kwakelaars wel om 20:00 uur in Uithoorn tegen eersteklasser Legmeervogels. Op zondag 13 mei wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen RKDEO, de nummer drie van de ranglijst.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Sven Vlasman (78e Fabian van der Hulst), Timo Kas, Erik Verbruggen, Bas Kok, Thijs Plasmeijer (78e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange (78e Mika van der Weijden).

Dit verslag is geschreven voor: Paul Hogerwerf
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.