<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
  • Onnodig puntenverlies voor KDO in openingswedstrijd tegen Teylingen

30 september 2018
    Nadat de uitwedstrijd tegen RVC’33 vorige week werd afgelast, speelde afgelopen zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander in De Kwakel was Teylingen, waartegen KDO vorig seizoen twee keer gelijkspeelde. Trainer Raymond de Jong kon tijdens de seizoen opener beschikken over een volledig fitte selectie. Dit zorgde er o.a. voor dat potentiele basisspelers als Bart Hoving, Jim Klijn, Erik Verbruggen en doelman Jesper Oudshoorn op de bank begonnen.

Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd en dicteerde het spel. In de 14e minuut leek KDO op voorsprong te komen, maar werd er een Kwakelse treffer afgekeurd. In de daaropvolgende aanval kwamen de gasten uit Sassenheim zeer gelukkig aan een openingsdoelpunt. Nadat de linksbuiten van Teylingen de bal hard voorzette bij het doel van KDO, gleed Timo Kas pardoes de bal in eigen doel, 0-1. Na deze tegenslag werd het Kwakelse spel onnauwkeuriger en had KDO moeite op gevaar te stichten. Na ruim een half uur spelen gebeurde dat gelukkig alsnog, toen Joeri Stange vanaf de linkerkant een goede actie in huis had. Joeri wist vervolgens Sven Vlasman rond de penaltystip te vinden, maar in kansrijke positie schoot Sven net naast.

In de 38e minuut leek Mathijs van Rijn de gelijkmaker te maken, maar één op één met de Sassenheimse sluitpost was laatstgenoemde de overwinnaar. In de rebound kwam de bal in de voeten van Jesse Stange, die even later onderuit werd gehaald, zodat KDO een terechte strafschop kreeg. Bas Kok ging achter de bal staan en schoot beheerst de 1-1 binnen in de rechterhoek. Vlak voor rust hadden de Kwakelaars met een heerlijk gevoel aan de thee kunnen beginnen, maar redde de paal een achterstand voor Teylingen. Op aangeven van Joeri Stange vanaf rechts, belandde het schot van Sven Vlasman op de rechterstaander. Met een gelijke stand werd daarom de rust bereikt.

Met Jim Klijn als vervanger voor Joris Kortenhorst begon KDO aan de tweede helft. De Kwakelaars behielden het overwicht in de wedstrijd en het was eigenlijk wachten op een voorsprong voor de thuisploeg. Uiteindelijk viel de bevrijdende 2-1 in de 72e minuut van de wedstrijd. Nadat de doelman van Teylingen Mathijs van Rijn opnieuw in kansrijke positie van het scoren af hield, was de afvallende bal voor Sven Vlasman. Aanvoerder Sven nam de bal aan op de rand van het zestienmetergebied, behield het overzicht en schoot op prachtige wijze de bal in de rechterbovenhoek, 2-1. Hierna kreeg KDO meerdere kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar o.a. invaller Bart Hoving en spits Mathijs van Rijn hadden hun vizier helaas niet op scherp staan. Waar de Kwakelaars verzuimden om te scoren, wist Teylingen diep in de blessuretijd wel toe te slaan. Met een droge knal vanaf de rand van het zestienmetergebied van Lasse van Wijk werd het 2-2 in De Kwakel.

Een flinke domper van de Kwakelaars, want op basis van de spelbeeld van de gehele wedstrijd had KDO moeten en kunnen winnen van Teylingen. Aankomende zondag heeft KDO direct de kans om zich te revancheren als het op bezoek gaat bij promovendus Stompwijk’92. In het kampioensjaar van twee jaar geleden wisten de Kwakelaars in Stompwijk met 0-4 te winnen en de eerste periodetitel binnen te slepen. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Meerhorst.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits (70e Erik Verburggen), Joris Kortenhorst (46e Jim Klijn), Bas Kok (80e Bart Hoving), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.