Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO scoort vijf keer in Stompwijk en boekt eerste driepunter

7 oktober 2018
    Na het jammerlijke 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Teylingen, speelde KDO afgelopen zondag in en tegen Stompwijk. Aan deze tegenstander had KDO prettige herinneringen, want twee seizoenen geleden pakten de Kwakelaars tegen Stompwijk’92 de eerste periodetitel door met 0-4 te winnen. Trainer Raymond de Jong kon, tegen de promovendus uit de 3e klasse, niet beschikken over zijn aanvoerder Sven Vlasman (vakantie).

In Stompwijk ontspon zich direct een attractieve wedstrijd, waarbij KDO het heft in handen nam. Dit overwicht werd in de 13e minuut, in de vorm van het openingsdoelpunt, verzilverd. Op aangeven van Jim Klijn, wist Jesse Stange namelijk de 0-1 te maken. Vlak hierna had Mathijs van Rijn de 0-2 op zijn schoen, maar schoot hij in kansrijke positie net naast. Na twintig minuten spelen viel alsnog de tweede Kwakelse treffer na een combinatie tussen de gebroeders Stange. Joeri stuurde zijn broertje Jesse weg, waarna laatstgenoemde de 0-2 wist aan te tekenen. Toen Bart Hoving (assist Jim Klijn) één minuut later de 0-3 binnentikte, leek het voor KDO een zeer eenvoudige middag te gaan worden in Stompwijk.

Echter schudde dit derde doelpunt de thuisploeg wakker, want binnen vijf minuten wist Stompwijk’92 twee keer het net te vinden, 2-3. Tussendoor kwam Roy Verkaik goed weg toen hij ‘slechts’ geel kreeg, nadat hij een doorgebroken speler naar de grond werkte. In de 36e minuut kopte Roy aan de andere kant wel de 2-4 binnen, vanuit een corner van Jim Klijn. Met deze stand werd ook de rust bereikt na een enerverende eerste helft.

In de tweede helft moest KDO vooral op blijven passen voor de snelle omschakeling van Stompwijk’92. De Kwakelaars bleven beter voetballen en dit leidde in de 55e minuut tot een vijfde treffer. Voor de vierde keer deze middag stond Jim Klijn aan de basis van een Kwakels doelpunt. Vanuit een vrije trap van Jim kon Roy Verkaik van dichtbij de 2-5 binnen te tikken. Dit doelpunt was eigenlijk het enige hoogtepunt van een gezapige tweede helft. Stompwijk’92, die titelfavoriet TAC’90 in de eerste competitiewedstrijd knap op 0-0 wist te houden, kon niet meer, terwijl KDO niet meer hoefde. Uiteindelijk floot de goed leidende 23-jarige scheidsrechter Sam van de Graaf na ruim negentig minuten af, waardoor de eerste competitiewinst van de seizoen een feit werd.

Door deze driepunter nestelt KDO zich in de middenmoot van de 2e klasse C, met één wedstrijd minder gespeeld dan de meeste concurrenten. Volgende week komt GDA op bezoek naar De Kwakel. De Loosduinse ploeg, vorig seizoen subtopper in 2C, is de competitie zwak begonnen met drie verliespartijen op rij. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (88e Sam Kortenhorst), Joris Kortenhorst, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (79e Thijs Plasmeijer), Bart Hoving en Jesse Stange (61e Bas Kok).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.