Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Nuttige overwinning voor slordig KDO 1

30 september 2012

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Nederhorst op het programma. In Nederhorst den Berg was het zaak voor de Kwakelaars om verder afstand te nemen van de onderste plekken in het klassement. Trainer Raymond de Jong moest het deze middag wel stellen zonder zijn geblesseerde doelman Peter Onderwater en middenvelder Maxim Burmanje, die zijn lies midweeks verrekte.

De Kwakelaars startten slordig aan de eerste helft tegen Nederhorst. Er ging veel fout en KDO kon moeilijk grip krijgen op de snelle en balvaardige spits Jesse van Huisstede. De 20-jarige aanvaller was in de 20e minuut dichtbij de 1-0, maar zijn lobje ging net over het doel. Twee minuten later was het eerste wapenfeit van KDO een feit. Na een goede voorzet van Doron Borger kon linkeraanvaller Patrick Schijff de bal op vijf meter inschieten, zijn inzet ging echter over. Nadat er in de 25e minuut klungelig balverlies werd geleden op het middenveld, was Nederhorst er razendsnel bij om gebruik te maken van de ruimte achterin bij KDO. Een steekbal viel precies tussen twee spelers van KDO in, waardoor Nederhorst eenvoudig de 1-0 kon binnenschieten.  Een flinke klap voor de Kwakelaars, maar niet veel later kon KDO toch op gelijke hoogte komen. Uit de rebound van een corner ter hoogte van het zestienmetergebied, nam Joeri Stange de bal vol op zijn pantoffel en schoot zo de 1-1 binnen. Voor de afgelopen seizoenen veel scorende Joeri, was dit zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. In de 43e minuut kwamen de Kwakelaars zelfs op voorsprong. Na een uitgekiende voorzet van Bobby Uitermarkt voorlangs het doel van Nederhorst, kon Joeri Stange bij de tweede paal de 1- 2 binnentikken.  Een heerlijke opsteker vlak voor rust!

In de tweede helft bracht Nederhorst twee verse wissels in het veld en werd de druk op de Kwakelse verdediging verder opgevoerd. In de 48e minuut kwam KDO goed weg nadat een inzet van Nederhorst op de paal belandde. In het vervolg van de wedstrijd had Nederhorst veel balbezit en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Voor de Kwakelse aanvallers ontstond er daarentegen veel ruimte achterin bij Nederhorst, waardoor er via counters kansen ontstonden. Joeri Stange en Bobby Uitermarkt waren dichtbij de 1-3, maar konden de wedstrijd niet beslissen. Met veel kunst- en vliegwerk ,bleef de Kwakelse verdediging aan de andere kant van het veld, overeind. Tot de laatste minuut werd er door KDO geknokt voor elke meter en leverde het alles-of-niets offensief van Nederhorst geen doelpunt op.

De zwaarbevochten drie punten konden dus uiteindelijk wel worden meegenomen naar De Kwakel. Dankzij de overwinning is KDO zelfs gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vijf wedstrijden. Doordat er zes ploegen zes punten hebben gehaald, zijn de verschillen in de middenmoot van het klassement gering. Volgende week speelt KDO om 14:00 uur thuis tegen Diemen, waartegen de Kwakelaars vorig jaar in de vierde klasse vier punten wisten af te snoepen.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Timo Kas, Jelle de Jong (85e Robin Vaneman), Joeri Stange en Patrick Schijff (75e Rick Kruit).