Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Matig KDO 1 kan niet overtuigen tegen Baarn

28 oktober 2012

Het eerste van KDO hervatte afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Baarn. Trainer Raymond de Jong, die midweeks zijn vader verloor na een maandenlang ziektebed, was voor aanvang van de wedstrijd met zijn team van plan om aansluiting te behouden met de middenmoot. Baarn stond namelijk twee punten voor op KDO.

In de eerste helft hadden de Kwakelaars weinig in te brengen tegen Baarn, dat net als KDO vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse. Qua inzet en beleving was KDO niet scherp genoeg om het Baarn echt lastig te maken. De enige keer dat het eerste gevaarlijk werd, was in een omschakeling. Doron Borger profiteerde hiervan, maar wist in kansrijke positie niet te scoren. Baarn was de bovenliggende partij en wist na een half uur spelen verdiend op een 0-1 te komen. KDO mocht van geluk spreken dat Baarn de score niet verder wist uit te breiden, zodat Baarn met één doelpunt voorsprong de rust in kon gaan.

In het begin van de tweede helft deed KDO er een schepje bovenop, maar werd in de 48e minuut in verlegenheid gebracht door een fout van doelman Peter Onderwater. Een terugspeelbal werd verkeerd weggewerkt door Peter, waardoor de bal knullig in de voeten van een aanvaller van Baarn terechtkwam die dit buitenkansje direct afstrafte, 0-2. Onder aanvoering van Bobby Uitermarkt pakte KDO de draad op en kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 55e minuut wist aanvoerder Sven Vlasman de spanning in het duel terug te brengen. Nadat Sven de bal aan rechterkant ontving, schoot hij op prima wijze de bal diagonaal in de linkerhoek, 1-2. Wat KDO hierna ook probeerde, het lukte maar niet om kansen te creëren. Baarn daarentegen was via de counter een aantal keer gevaarlijk, maar de Kwakelse verdediging hield stand. Vlak voor tijd was invaller Menno Lingeman dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast, waardoor KDO opnieuw met lege handen stond aan het einde van de wedstrijd.

Door de nederlaag tegen Baarn, staat KDO nu op de elfde plaats van de ranglijst. Volgende week speelt het eerste om 14:00 uur opnieuw thuis, ditmaal tegen de ongeslagen koploper VVZA.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Micheal Meijer (60e Menno Lingeman), Matthijs Molleman, Ferdi Rademakers, Erik Verbruggen (62e Timo Kas), Bobby Uitermarkt, Doron Borger (80e Sjors Kas), Patrick Schijff, Jelle de Jong, Sven Vlasman en Joeri Stange.