Carla, voormalig voorzitter

"Als je de smaak van het besturen te pakken hebt, is het heel leuk om te doen!"

Wat verbindt jou met KDO handbal?
"In De Kwakel neemt sportvereniging KDO een belangrijke sportieve en sociale plaats in. Zelf ben ik al heel lang lid van de afdeling handbal. Eerst als speelster en later in diverse functies binnen de afdeling. Handbal heeft van alles in zich zoals conditie, techniek, trainen, wedstrijden en teamgevoel.
Als je langer bij een vereniging sport, krijg je ook meer binding met je team en de mensen die dit mogelijk maken. Dit nodigt dan vaak uit om zelf iets te willen betekenen voor je afdeling. Zo ging het in ieder geval bij mij. Dan pas zie je wat er allemaal gebeurt binnen een vereniging en hoeveel mensen er achter de schermen hard werken om jouw sport mogelijk te maken."

[Lees verder onder de foto]


Wat deed/doe je als vrijwilliger bij KDO?
"Ik ben begonnen als penningmeester binnen het handbalbestuur en later heb ik de functie van voorzitter bekleed. Uiteraard heb je geen idee waar je aan begint maar als je eenmaal de smaak van het besturen te pakken hebt, dan is het heel leuk om te doen: zitting mogen nemen in een bestuur met fijne, gemotiveerde mensen waarbij je beslissingen moet nemen, makkelijke en moeilijke uiteraard. Met elkaar vergaderen, discussiëren, knopen doorhakken maar ook heel veel lachen. Ook contacten leggen met de andere afdelingen van KDO. Dat is verbinden en dat voelt goed en waardevol. Op deze manier probeer je met elkaar ervoor te zorgen dat de vereniging goed draait met alle handvatten die je krijgt vanuit de bond, coaches, trainers, leden en ouders. Als voorzitter wilde ik heel graag weten wat er speelde binnen de vereniging, omdat ik dat heel belangrijk vond. Als bestuur kun je echt het verschil maken!

Op dit moment ben ik als scheidsrechter (spelbegeleider) actief voor de jongste jeugd. Het is mooi om de regels van het handbalspel uit te leggen aan deze kinderen; waarom fluit een scheids? Alles draait om het feit dat ze zich op een leuke manier het handbalspel eigen maken."

Wat vind je leuk aan je vrijwilligerswerk?
"Het is mooi om in je vrije tijd iets te betekenen voor een sport waar je zelf heel veel plezier aan beleefd hebt. Als je over verbinding spreekt dan is dit een mooie uitdaging. En ja, het kost tijd maar het is het waard. Het levert ook iets voor je zelf op waar je later weer profijt van kan hebben, want vrijwilligerswerk doe je voor de vereniging maar ook voor jezelf.

Want zeg nou zelf, wie wil zich niet verbonden voelen aan zo’n mooie sport als handbal en vereniging als KDO?!"


Het huidige handbalbestuur is op zoek naar een nieuwe voorzitter die net zo gemotiveerd is als Carla! Er staat een grote groep vrijwilligers voor je klaar met wie je samen deze uitdaging aan gaat. Of misschien ligt jouw passie wel veel meer bij de functie van secretaris of wil jij je inzetten als algemeen bestuurslid? Neem contact met ons op via handbal@kdo.nl!