Spelregelbewijs / spelregels

Spelregels
Het NHV past de spelregels van het handbalspel aan naar aanleiding van voortschrijdend inzicht. Op https://www.handbal.nl/spelregels/ vind je de meest up-to-date spelregels van zowel het zaalhandbal als het beach handball.

Voor de jongste jeugd (F- t/m D-jeugd) zijn er enkele varianten op de spelregels, om het spel leuker te maken en om ze beter te leren handballen. Deze aanpassingen zijn te vinden via https://www.handbal.nl/spelregels-jeugdhandbal/.   

Spelregelbewijs

Samen naar een fijn en veilig sportklimaat: dát is wat wij graag willen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het vergroten van de spelregelkennis bij de spelers, scheidsrechters en coaches. Om deze kennis te verbeteren, is het spelregelbewijs geïntroduceerd.

In de online leeromgeving van het Nederlands Handbal Verbond ga je aan de slag om je kennis over verschillende thema’s te testen en het Spelregelbewijs te behalen. Spelers, scheidsrechters en coaches die een goede kennis van de spelregels hebben, kunnen hiermee ook tijdens het spel voordeel behalen.

De route begint met “Hoe werkt deze online scholing”. Hierin krijg je uitleg over de werkwijze van deze online leeromgeving. Daarna ga je vanuit de spelregelkennis rondom de wedstrijdvoorbereiding naar de spelregelkennis tijdens een wedstrijd met verschillende thema’s die bij elkaar horen. Aan het einde van elk deel heb je een kennis toets om te kijken waar je staat met de kennis die je tot je hebt genomen. Als laatste is er een eindtoets (bestaande uit kennis- en toepassingsvragen) die behaald dient te worden om het Spelregelbewijs te ontvangen.

Voor wie?

Aan het begin van elk seizoen zal er automatisch een nieuwe leeftijdsgroep worden gemaild met daarbij de uitnodiging om te starten met het behalen van het Spelregelbewijs. Zij kunnen alvast aan de slag en starten met het behalen van het Spelregelbewijs. Daarnaast is het voor verenigingen mogelijk om leden vrijwillig aan te melden het bewijs te behalen. Leden die gedurende het seizoen vrijwillig zijn aangemeld in Sportlink om het bewijs te behalen, ontvangen binnen 24 uur na aanmelding automatisch een mail om te starten.

Wanneer spelers de leeftijd hebben bereikt waarin zij overgaan naar de A-jeugdcategorie, zijn ze verplicht het Spelregelbewijs te hebben behaald voor de start van de competitie op 1 september. Dat betekent dat je vóór deze datum in het bezit moet zijn van het Spelregelbewijs. Daarnaast is het bewijs verplicht voor iedereen die een scheidsrechters- of trainersopleiding wil volgen én iedereen die coach is bij een C-jeugdteam of hoger. Na het behalen van het Spelregelbewijs, zal dit automatisch worden geregistreerd in Sportlink.

Verander je van club en heb je bij je “oude” club het Spelregelbewijs behaald? Dan hoef je dit niet opnieuw te doen.

Kijk voor meer informatie op de website van het NHV: https://www.handbal.nl/opleidingen-spelregelbewijs-2/ 
Als er vragen zijn, mail dan naar handbal@kdo.nl of vraag het via je coach aan ons en we komen er zo snel mogelijk op terug.
Heel veel succes namens het bestuur van KDO handbal!

Evenementen
Weer
  • 16,2°
    Zwaar bewolkt
    Vanmiddag opnieuw regen- en onweersbuien
Buienradar.nl